Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lousiana 2007...

Jag besökte Lousiana i Humlebæk två gånger förra året. Första gången på våren då jag såg den fina Cindy Sherman utställningen, sen på hösten då jag såg den stora Avedon utställningen. Båda riktigt "tunga" fotografer i den moderna fotohistorien.

Avedons  "Dovima With Elephants" från 1955.
Jag vet att min bild är lite oskarp (har dragit lite extra i skärpespaken här), men det är kanske inte så konstigt med en exponering på 1/6 sek f/2.8. Av de tre bilder jag han ta innan en av museivakterna kom fram och vänligt påpekade att fotografering var förbjuden lyckades jag att få en någotsånär skarp.
Såg förresten på nätet häromdagen att en kopia av "elefantbilden"  förra året såldes för 102.000 USD (ca 750.000 kr) på en konstauktion i USA. På Lousiana utställningen fanns en hel vägg med kontaktkopior i 8x10" format av hans berömda 50-talsbilder från Paris, här kan ni se en stor bild av "Dovima With Elephants".

 

Jag skrev tidigare om färgläggning av gamla bilder, här ett exempel till från arkivet. 

Det här är mina svärföräldrar Karin och Jocke. Jocke lever fortfarande och är en riktig krutgubbe på 87 vårar. Bilderna är från 1949 då dom träffades, båda hade varit gifta tidigare och hade varsitt barn. Dom fick sedan två barn till varav det ena numera är min fru.

 

Svenska fotobloggar jag gärna besöker:
Micke Berg, proggkungen!

Fotografiskt/Holmberg

The F blog

//Bernt 

Inlagt 2008-02-24 12:01 | Läst 12914 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hmmm alla länkar leder till samma blogg The F blogg.
GRRRRRRRRRR....då skall jag ändra på det senare idag.