Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Making (or faking) en fotoillustration.

Alla som har följt mig här på bloggen genom åren vet att jag gillar att arbeta med mina bilder, ibland mer och ibland mindre. Mest arbetar jag med svartvita bilder och har under ett antal år kört med Silver Efex Pro som passar mig bra tycker jag eftersom jag gör mest enstaka bilder. Men ibland blir det färg såklart. Förr när jag hade firma och gjorde fotoillustrationer jobbade jag rätt mycket i ett program som då hette Painter där man kunde göra jobb i olika tekniker som olja, akvarell och akryl.

Häromveckan hittade jag på en gammal kompis site rätt fina fejkade akvarellbilder som han gjort med en app på sin telefon. Bra mycket bättre bilder än vad jag sett tidigare kunde göra i de otal appar jag har på min padda.

Appen heter Waterlogue och den var jag ju tvungen att testa såklart. Så jag hämtade hem appen till både telefonen och ipaddan och senare också till PCn.

 

Hittade i gömmorna en gammal kontaktkarta på lite fjällbilder tagna min SWC med 35 mm magasin. Negativen kunde jag inte hitta just nu så det blev en enklare repro med Nex 5n med ett gammalt Canon Macro FD objektiv.

Så här såg reprofilen ut.

Och så här efter lite bildbearbetning.

Det ser kanske inte så mycket ut i första steget med en av presetsen, men en ganska bra grund att jobba vidare på.

Jag gjorde sen två olika framkallningar med appen som jag smällte ihop med lite efterarbete +dodge and burning.

Ovan på den bilden la jag sedan lite av originalbilden för att få lite mer detaljåtergivning. Lite struktur från ett akvarellpapper kommer jag nog att lägga på om jag skall printa bilden.

En del tycker det här är fy och skam. Men jag tycker det är helt ok och jobba fram olika bilder med dom verktyg man har tillgång till.

.

Det var allt!

/Bernt

Inlagt 2016-05-16 17:45 | Läst 4912 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du är en riktig micklare du Bernt! ;)
/Affe

Ps. bilden var ju ganska målerisk i sig själv också.
Svar från kreatören 2016-05-16 18:39
Det gäller att hålla igång pallet lite även om kroppen känns tung och sliten mellan varven. Man saknar fjället lite men det livet är över för min del, nu får man ta det liten lugnt på torpet i stället.
Måste man plugga hieroglyfer för att läsa bloggar numera...??
"+dodge and burning.."
/B

Ps. Har en bildidé vad gäller sista bilden! Ha byxorna nerdragna! :)
Svar från kreatören 2016-05-17 01:28
Du har rätt! De finns en del som man har lust och visa arslet för. ;-)
Bengan, Dodge and burning är "Jobba med pjattar" på gnestadialekt...
Benganbus 2016-05-16 20:54
Tack! Hade du en Rosettasten? ;) :)
/B
canic 2016-05-16 22:00
Rosettastenskärvorna blev lite tunga och otympliga så jag klippte till taggiga figurer i kartong och tejpade fast på en koppartråd från en ASEA-asynkronmotor (Likströmsmotortråd gav fel känsla lixom)...
Det blev mycket bra, du har blicken och tålamodet som krävs. Det räcker inte med ett enda klick som många tror. Jag jobbar fortfarande med förtjusning i Painter och ArtRage.
Kreativt, och visst är det spännande med alla nya bildverktyg det analoga får ett nytt liv!!! Tycker det är spännande att kombinera det analoga och det digitala ser ingen motsättning i det. Har fått min första " fine art digital print " utskriven och är väldigt nöjd. Fint Bernt !!

mvh

Lasse
Svar från kreatören 2016-05-17 01:30
Tack Lasse! Jag jobbar vidare...