Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Novemberljus...

När jag i en blogg för ett antal år sedan skrev att jag tyckte November månad mest är pest å kolera fick jag en kommentar  där de skrev att jag skulle lyssna på Tom Waits låt November....och då gjorde jag det...jag vet inte om det var någon vidare hjälp men det känns i varje fall skönt att veta att man inte är novemberensam ensam.

No shadow no stars
no moon no cars
November
it only believes
in a pile of dead leaves
and a moon
that's the color of bone...

Tom Waits November

Visst vore det skönt att dra söderut ett tag till varmare trakter och slippa det fuktiga och gråråkalla vädret en tid.

...................................................................................................................................................

.

Fikaboken!

Kenneth Gustavssons "The Magic Bar". Det är en hel del novemberljus i Kenneth Gustavssons bilder, och har ni ännu inte sett hans utställning på Fotografiska så försök att ta er dit snarast. På utställningen visas många av Kenneth Gustavssons originalprintar – från 60-talets tidstypiskt kontrastrika till de mjukt softade och mycket subtila från senare tid. Kenneth Gustavsson lade stor vikt vid arbetet i mörkrummet och de dovt nedtonade printarna från 90-talet har blivit något av hans signum.

.

Nikontalk!

Bengan Björkbom skrev för ett tag sedan lite om en gammal Nikonglugg och han hade också i bloggen med en länk till en Nikonsida som jag nu snurrat runt lite på. Bitarna på bilden ovan är det saker jag hade när jag gick på Fotoskolan senare halvan av 60-talet. Jag köpte dom nya billigt av en klasskompis på skolan som jobbade extra i en fotoaffär. Men numera är dom pensionerade sedan mer än 40 år och jag har dom kvar mest av nostalgiska skäl.

........................................................................................................................................................

"The Boss"

Tidigare i höst fyllde min svärfar Jocke 90 år (respekt) och det firade vi släktingar, barn, barnbarn och barnbarnsbarn ordentligt på lokal en bit utanför stan. Många kameror från de ca 40 deltagarna var i farten under eftermiddagen och kvällen. Firandet gick städat till och inga handgemäng uppstod.

/Bernt

Inlagt 2012-11-01 10:35 | Läst 8601 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Håller med dig vad gäller att ta en resa till sol och värme nu! En perfekt tidpunkt innan ljus och vacker snö kommer... :) Fast, Nikon bilden och grejorna värmde ju lite...
Så, ha en skön november trots allt...... :) //Peter
Kollade Kenneth Gustavssons bilder i helgen och gillade dem skarpt. Köpte förresten en F3:a för ett par veckor sedan. En grym kluns mot vad man är van vid =)
WOW! En Nikon F utan photomic (som jag har tre st av), den är inte till salu?
Håller med om november...
De e litet blykeps nu liksom...
Fina Nikongrejer..
/B
Mer gråtoner än så kan väl knappast inget utom november innehålla. Så man får väl sjunga minns i november, hur ljus var september, and so on...
/Hans-Åke
Jag har en bild av Kenneth sittande i hallen, en kvinna som står i en postvagn och sorterar post. En bild som jag ofta stannar till inför under en minut innan dagen börjar. Det är så härligt att Kenneths bilder fått en så bra utställning på Fotografiska. Den som missar den utställningen missar en stor inspiration.