Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Nya Odenplan ett totalt fiasko!

Nu börjar nya Odenplan att bli klar här i stan och en riktig stenöken har det blivit av det hela. När jag flyttade hit för över tjugo år sedan fanns det fortfarande där kvar trevlighet och gemenskap. Två kiosker plus en liten park med små häckar och bänkar plus en del träd var det då där jag idag står och tar bilden. Första gången jag var här var 1956 på hösten då jag hade arbetspraktik i skolan och här från Odenplan tog spårvagnen ut till Sundbyberg där jag hade min praktikplats. När jag första dagen skulle åka hem tog jag spårvagnen åt fel håll vid Odenplan och hamnade uppe i Vitabergsparken i stället för Östra station och där för vidare transport till Djursholm. Det här tänker jag på varje gång jag går över Odenplan. Men när jag idag är boende i stan och jag ser nya Odenplan tycker jag att dom skitit ordentligt i det blå skåpet. Kallt grått och ogästvänligt.

Nu tar jag en pilsner och önskar er en trevlig vårhelg!
/Bernt

Inlagt 2016-04-15 17:20 | Läst 4470 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Förbaskat fina bilder, av någon anledning får bilderna mig att tänka på filmen A Clockwork Orange.Tråkigt när man bygger bort det medmänskliga.
😊
Vidrigt! Finns det inga landskapsarkitekter kvar längre?
Märkligt bygge, är det nån jäkla rutschkana där borta för att liva upp eller, ser riktigt obehagligt ut faktiskt, ont om plats är det i staden , men här lämnas en stor öde o lite skrämmande yta, skumt! LO
Föder tankar om fascism. En svensk diktator har samlat folket vid Odenplan och håller sitt brandtal, maktfullomliga idioter finns överallt, egentligen håller hela staden på att förvandlas i en negativ riktning.
😖
Jo den där arkitekturen har man sett på fler platser. Finns lite tid att anpassa sig till Slussen invigs om några år.
Fina bilder trots allt;)

/Stephan
Nej usch va fult rent utsagt.... Det här betalar dom dyra pengar för, och vem står för dom pengarna? Ta en vild gissning :) Snygga bilder på hemska byggen.
Jag brukar gilla modern arkitektur men här har man tappat det vackra tycker jag och dessutom passar det här inte in bland den övriga bebyggelsen. Och varför denna stora platta trista yta i mitten? Vad är tanken? Tänkt för torghandel el dylikt??? Eller ska det köra in bussar där?
(Åkte förbi för ett par veckor sedan efter ditt förra inlägg och tittade lite...)
Tack för bilderna, i den mån jag haft hemlängtan efter min gamla hembygd försvann den nu. Både hemlängtan och hembygden.

Odenplan var inget märkvärdigt men helt OK att bo vid. Min första egna lägenhet. En etta med kokvrå mot en asfalterad bakgård mot norr. Inget för barnfamiljen men jag trivdes bra sen jag gjort i ordning. Man hörde tunneltågen rulla i underjorden.

Min chef arkitekten Torgny Gynnerstedt berättade att han varit med om att planera in träd på platsen. Sen alla kartor med alla nergrävda ledningar mm konsulterats fanns det plats för ett fåtal träd men dom gjorde skillnad! Det var sannolikt på 1950-talet. Han formgav också nåt mindre byggnadsverk i lite spretig men fin 50-talsstil.

Nu verkar bara T-baneskylten avspegla omsorg. Bokstaven T tecknades av engelsmannen Edwards.

Det nya strävar väl efter häftighet och kyla antar jag av resultatet att döma.
Ja, de skall ju gräva upp allt igen om två år så det är väl bara att stå ut. Sen hinner det komma en ny generation stadsplanerare innan det skall läggas ihop igen.
Saknar den gamla T-bane-nedgången med det svängda taket. Den var vacker i sin enkelhet.
Skall där inte plantera fler träd eller...håller med dig...
Trist se.
Gun-Inger