Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Och min nya Blurb bok kom som det var lovat igår, men…

… jag var inte riktigt nöjd med trycket av mina svartvita bilder den här gången. Blurb trycker även svartvita böcker med fyrfärgstryck och den här gången hade dom missat lite med färghållningen så att bilder hade fått ett litet svagt grönstick. För övrigt såg bilderna helt ok ut i tonomfånget.

Möjligt att jag är lite ”miljöskadad” här eftersom jag under mitt tidigare liv arbetat med repro och trycksaker. Men i alla fall, jag mejlade Blurb på en gång och påpekade felet och jag skickade också med en bild. Fick svar från dom redan efter ca 2 timmar där de beklagade missen och att dom redan lagt in en ny order om nytryck av min bok. Blurb har levererat lite över femtio böcker till mig tidigare och det här är första gången dom missat en aning i trycket. 

Jag har lämnat vänstersidorna blanka i boken den här gången. Tyckte det blev lite väl påträngande med två bilder per uppslag och så var det också för att bilderna gärna "dödade" varandra.

 .

Gratis vidareutbildning...

På bilden sitter jag i morgonrocken på min lilla kammare och tittar på en ca 50 minuter lång mycket hör och sevärd intervju med Anders Petersen som FOTOSKOLAN STHLM gjort på Galleri KG52. Jag snappade upp den på Micke Bergs läsvärda blogg häromdagen.

Hadé!

Bernt

Inlagt 2012-03-13 22:14 | Läst 12492 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jättefina självporträtt! Proffsigt agerat av Blurb.
Tycker det ser riktigt bra ut! Snygga bilder och jag gillar verkligen omslaget.
Ha en bra vecka.
Kul med dina böcker. Jag får mina provskott i morgon antagligen. Det är dock inga färdiga böcker, utan en test hur det blir, jag testade ett ex med blankt och ett med matt papper. Om det bara går att få teckning i svärtan gillar jag matta papper. Jag såg också intervjun med Petersen, riktigt bar och den fick mig att ändra synen på Petersen lite faktiskt.
-affe
alf109 2012-03-14 02:13
Intervjun var riktigt bra och inget annat. ;)
Proffsigt agerat av Blurb! Måste själv prova beställa därifrån!
Lite förvånande kanske är att Blurb inte vill ha bilder i färgrymden Adobe RGB utan i sRGB. Så har det i alla fall varit alla gånger jag beställt därifrån.

/Torbjörn
62174 2012-03-16 00:26
En enkel förklaring till att Blurb vill ha det på detta viset kan ju vara att Adobe RGB är en mycket större färgrymd än sRGB. Och då syns det mycket tydligare med Adobe RGB om Blurb inte har lyckats hela vägen om originalet är i Adobe RGB. Med sRGB i original-filerna är det enklare (och billigare) för Blurb att lyckas. Då ser det mera ut som på en enkel bildskärm i Windows-miljö.
Riktigt snyggt omslag på boken.
Gillar bilderna du lagt upp från den.
Där ser man verkligen olika sidor av en och samma man.

Tack för AP länktipset.
//Katja