Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Olika sätt att göra bilder/illustrationer...

Jag har testat att göra lite olika varianter på min nuvarande ikonbild eller avatar som det också kallas ibland. Dom här olika fotoillustrationerna har kanske inte så mycket med fotografi att göra längre utan det är mera grafik med fotografi som utgångsmaterial. Ända sedan jag skaffade min första dator som var en Mac II julen 1987 har jag arbetat med bild i olika paintprogram och när sedan första versionen av blivande Photoshop kom våren 1989 (Barneyscan) har det rullat på...

Mitt åtta år gamla självporträtt.

Första grafik bilden. Filterarbete i Photoshop, Nik och Lucis.

Ink bild med Illustrator och Photoshop.

Gravyrbild med  linjeraster maskade i olika vinklar.

Ritat i Illustrator med penna och min lilla Wacom platta. Ni som följer mig på fejjan har säkert sett bilderna tidigare...

.

Bonusbild!

Soltrappan på Odenplan, nu med säkerhetsstaket!

/Bernt

Inlagt 2016-06-21 15:36 | Läst 4026 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul serie! Jag har inte sett dom tidigare!
Vad gäller Soltrappan på Odenplan och väggarna, tycker det ser litet glåmigt och blekt ut,
finns det inga lokala konstnärer? ;)
/B
Har egentligen ingen synpunkt på hur du vill framställa dig själv.
Fast när jag fotar män och kvinnor upplever jag en stor skillnad.
Kvinnor vill gärna framstå så som yngre och vackrare än de är när de ser sig själva i spegeln. Så skönhetsretusch och försköna dem i PS uppskattas. Det gäller också idag yngre män. Bilden får gärna framställa dem bättre än deras spegelbild.
Det som går emot trenden är män i övre medelåldern. Här drar man gärna i reglagen så man ser mer sliten ut och mer väderbiten än man gör i spegelbilden.
Det måste säga något om män i min ålder och deras självbild. Riktigt vad har jag inte listat ut ännu.
Jag själv faller inte in i det mönstret. Jag skönhetsretuscherar mina bilder en aning för att åtminstone inte se sämre ut än det jag ser i spegeln. Inte vill jag se ut som din bild nummer 2. Det skulle ju skrämma slag på vilket barnbarn som helst och ge dem mardrömmar för livet:-)
Riktigt läckra bilder, och jag högsta betyg får nog bilden med gravyrbilden med rasterlinjer! Snyggt!
2016-06-21 16:51   Morgan Larm
Tänk att samma ansikte kan ha så många olika uttryck. Bäst gillar jag bild 2 men även bild 4 som får en frimärkskänsla över sig.
Fantastisk bild på dig, borde gå att ställa ut på något sätt, med alla versionerna! Men det kanske du redan har gjort..?
Hälsn!
Bild fyra fick mig genast att tänka på frimärke och nu när man inte behöver bli slickad på för att hamna på brev så kanske du ska ta och satsa på en karriär att vandra jorden runt på ett litet hörn.
Måste väl tillägga några rader!
De här med att PS:a sig när man e yngre de e väl naturligt!
Å så blir man äldre och ofta tryggare i sig själv, ofta sa jag ;) och dom som e tryggare, vågar bjuda på sig själv mera, både i tal, skrift och bilder!
Även om ungdomar i olika åldrar skulle säga nå't annat ;)
Så jag gillar dina bilder på dig själv Bernt!
Å du verkar trygg i dig själv!
Och mycket kunnig i PS!
Respekt!
/B