Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Om att bo eller "Mitt hem är min/vår borg"...

Vi bor i ett gammalt hus på Dalagatan i Stockholm och vår lägenhet har fortfarande kvar det mesta av inredningen från den sista stora renoveringen som gjordes någongång på 50-talet.
Naturligtvis har vi målat om det mesta, både snickerier och väggar sedan vi flyttade in för ca 10 år sedan.

Så här bodde jag under den vecka när vi slipade vårt parkettgolv i vardagsrummet.
Trots med tätning mm så spreds sig slipdammet runt hela lägenheten innan vi var klara, vi och vi förresten det var min kvinna som gjorde allt arbete. Jag fungerade mera som hejarklack och moraliskt stöd.

Nu har hon/vi nästa projekt på gång och det är att slipa och fixa till vårt golv i hallen. Golvet har de flesta av sina originalbräder kvar från 1886 då huset byggdes men har lappats i på några ställen någongång på 40-talet då dom rev alla kakelugnar.

Köket i vår  lägenhet har det mesta av inredningen kvar från 50-talet. Vi har naturligtvis fräschat upp väggar och skåp. De flesta lägenheter i huset har numera helt moderna kök och de flesta gjorda efter det att vi bildade vår brf för ett tiotal år sedan.

Ytterligare ett projekt vi har för framtiden är att bygga om vårt "lilla" badrum (160 x 160 cm). Men det är ju ingenting man kan (får) göra själv så här krävs det hantverkare och därmed en hel del slantar. Men eftersom jag är pensionär och min livskamrat arbetar inom åldringsvården så har vi ingen möjlighet att samla pengar på hög direkt så där får vi vänta på att Lotto vinsten skall komma...men vi håller drömmen vid liv.

 

TV tips!

I kväll 20.00 visas i K special en dokumentär om Leonardo Da Vinci's stora muralmålning "Nattvarden". Leonardo da Vinci målade "Nattvarden" för att beskriva just det ögonblick då Jesus uttalar "En av er ska förråda mig" under sin sista måltid i livet. Tavlan finns i Milano och har undergått omfattande renovering eftersom Leonardo experimenterat så mycket med oljetempera att färgerna lossnade från väggen. BBC har gjort denna dokumentär om en av världens mest kända målningar.


Annie Leibovitz "Sopranos"

 

Puffar lite också redan nu för ett kommande K special om fotografen Edward Weston.

 

Fredagen den 4 april kl 20.00 "Talande nakenhet"
Fotografen Edward Westons möte med Charis Wilson skulle visa sig bli ett mycket fruktbart sådant. I många år arbetade de ihop, älskade varandra och levde tillsammans. Och hans nakenfoton av henne har blivit världsberömda.
Edward Weston Nudes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för alla givande kommentarer på gårdagens inlägg och trevlig fortsättning på helgen!

//Bernt 

 

Inlagt 2008-03-21 10:26 | Läst 23758 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du missade väl inte K-special om Carol Jerems?
Intressant liv och många fina bilder.
Ha en fortsatt fin helg.
wow vilken lägenhet Klart avundsjuk, slipat golv eller ej! dessutom det var kul de lagt bräderna "fel"
Hej!
Har under lång tid läst och tittat på din blogg utan att kommentera, men det har varit mycket givande att ta del av allt du skrivit om både vad som gäller fototeknik och dina privata reflektioner om livet i största allmänhet.
Ha en fortsatt trevlig helg.
Stig.
Fantastisk lägenhet och tack för tv-tipset.
Det är så kul att läsa din blogg, för du bjuder in oss läsare i din sfär. Jag som är uppvuxen på Odengatan/sveavägen njuter när du fotar/skriver om vasastan. Du bor ju verkligen perfekt. Synd bara att dom håller på å bygger så mkt vid Eastman....
Gillar också att du skriver om "förr i tiden".

Tack för en bra blogg!

Ha en skön påsk!!

Åsa
Vad du än gör, Bernt, gör inget mer åt köket!

Glad Påsk från Sunne!
Härligt att se att några behåller det ursprungliga i dagens "total home makeover" tider. Sedan det blev bostadsrätter här där jag bor känns det som om man konstant lever i en byggarbetsplats. Alla skall göra om till varje pris, nya kök slängs ut och lite nyare installeras osv.
Ha en trevlig påsk!
-affe