Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Oxveckornas tid.

Den tid vi är i slutet på nu brukar enligt muntlig tradition kallas oxveckor, det mesta i livet är grått, tungt och trögt. Så känns det just nu för mig i alla fall är kanske bäst att tillägga. Det är tiden då Roy Andersson kan dra ut på stan och filma on location...överallt. Blykepsen på med andra ord. Jag har haft oxveckor en längre tid nu men går enligt dom som har koll på mig och min kropp mot ljusare tider. Torsdagens provtagningar på St Göran var i det stora hela ok. Alla värden var bra, lite för lite daglig motion såklart men det visste jag ju redan. Snart vänder det mot ljusare tider...mot våren!

.

Medans jag väntar på ljuset och våren.

Arbetsrummet som jag skrev om tidigare börjar nu bli färdigrenoverat och jag håller på och hänger lite kort på väggarna. Några av mina egna kommer det att bli men en hel del andra bitar också.

.

Många utställningar och mycket skriverier om fotografi just nu.

Det var ett tag sedan nu jag var ute på stan och kollade på utställningar men jag har i stället läst en hel del och 0ckså snurrat runt på nätet ganska mycket. Det känns fint för alla oss som är fotointresserade med alla utställningar i landet från norr till söder. Jag kan man väl säga är allätare när det gäller fotografer, det ända jag ibland har lite svårt för är de navelskådande gallerifotograferna och deras ofta jättestora bilder. Men som sagt fotografit har en bra tid nu. På bilden Ove Alströms fina porträtt av jazzgiganten Sonny Rollins.

.

Sextiosju, sextiosju...

Till slut då lite bilder ur Fotografisk Årsbok 66/67. Sextiotalet som var en fin tid  för den dukumentär fotografiska bilden och den tid också då jag var mest aktiv.

Yngve Baum

Christer Strömholm

Rein Välme

Jürgen Heinemann

Wolf Krabel

Anita Lönn

Gunnar Smoliansky

Stig Nyström

.

Bonusbild!

Från mitt fönster 14 januari och man kan hoppas att de var den dan då vintern kom och gick.

/Bernt

Inlagt 2014-02-17 11:27 | Läst 9169 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skönt att det går på rätt håll med din hälsa. Och det där med "oxveckor" har jag aldrig hört talas om, men jag kan känna med symboliken. Trevliga fotoböcker och du får ju ett väldigt fint "lekrum"...
Ramarna, i panoramaformat, har du fixat dom själv, eller var kan man köpa dessa?? Ett format jag gillar och skulle vilja se mer utav... Ha det gott! Snart kan du stärka dig med vårsköna promenader och med enbart en kamera som last :) //Peter
Svar från kreatören 2014-02-17 16:05
Tack Peter!...och vill du ha panoramformat så är det bara att slänga på ett supervidvinkel (mäklarglugg) på kameran! :-)
Peter-L 2014-02-17 16:33
:) Du har inte höga tankar om min "fotokunskap"... ;)) Jag tänkte mer på de fina och avlånga ramarna... Var köper man dem?? Bilden, fixar jag själv... :) Ha det gott!! //P
Svar från kreatören 2014-02-17 17:28
Nu snackar vi lite förbi varandra Peter. Ramarna är 30x40 och 40x50 standardramar men om man tar interiörer med vidvinkeln så blir det panorama av dom i ytterkanterna. Så är det! /Bernt
Peter-L 2014-02-17 18:00
Ahhh ok, tack!! :) //P
Härligt självporträtt som alltid!

Oxveckor har man hört talas om och känt av, och kanske särskilt i år. Jag tycker det var länge sedan en vinter kändes så här grå. Fast idag så skiner faktiskt solen och man får nästan lite vårkänslor. Och på onsdag är det Ellens/Tårtan. Det kan ju alltid vara något att se fram emot. :)
Svar från kreatören 2014-02-17 16:07
Tack Hans!...och skönt med lite soljus igen!
I dag är det solsken ute och det känns som om det var evigheter sedan. Gissar att det gassar hos dig också, kanske tar du dig en tur till fina parken där nästgårds. Bilder var bättre förr, eller hur;)

/Stephan
Svar från kreatören 2014-02-17 16:08
Allt var bättre förr Stephan...eller hur :-)
Skönt att höra att det går åt rätt håll för dig. Och ett fint arbetsrum har du fixat också.
Hoppas få se dig på Tårtan framöver.
/Krister
Svar från kreatören 2014-02-17 16:20
Tack Krister!...och jag skall försöka ta mig till Tårtan.
Framtiden e vår! Skönt att höra att de bara e litet mer motion som behövs!
Så vi väntar på Ellens att du skall dyka upp! :)
Å 60-talet va tiden för det mesta!
Allt hände då!
Allt bra alltså!
/B
Ps. Men se upp för lånecyklar... ;)
Svar från kreatören 2014-02-17 16:23
Tack Bengt! Jag håller mig till min gamla Fram cykel som jag tar mig fram på i för mig lagom fart i norra Uppland.
Fina bilder och reflexioner från världens bästa Carlzon. ;)
-affe
Svar från kreatören 2014-02-18 09:51
Jag skall hälsa Astrids original Karlsson om jag träffar honom i kvarteret. :-)
Ett fint arbetsrum du har
Mitt har inte samma rymd
Ska ta en bild då jag är klar.
Svar från kreatören 2014-02-18 09:48
Tack Bengt! Det bästa med vår lägenhet är just takhöjden som är ca 3,80 meter vilket gör att den inte alls känns liten o trång.