Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Planket 2012.

Gjorde ett snabbesök på 30-årsjubilerande Planket på Lilla Mejtens gränd på söder och tänkte att jag skulle få se någonting av de fotografer som ligger i framkant av dagens svenska fotografi. Och hur blev mitt intryck då efter det att jag vandrat runt på utställningen på en skala mellan ett och fem, en knapp trea. Kan kanske låta lite hårt och grinigt men om det här skulle vara gräddan så…

Stefan Ohlsson invigningstalade.

Katalogen införskaffades för 150 spänn.

Träffade en del bekanta bla då Krister Kleréus, här tillsammans med John Arthur Ekebert.

Ewa Rudling och hennes planketaffischbild (affischen fanns att köpa för 200 spänn) …

…och hennes syster konstnärinnan, författaren Gunilla Rudling fångade jag också i vimlet.

Anders Petersen lilla bild. Är man stor så…

En betraktare närstuderar Stefan Ohlsson bilder.

Som sagt lite besviken på utställningen kände jag mig allt.

/Bernt

 

Inlagt 2012-08-18 20:35 | Läst 8960 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker väl egentligen att det är mer av folkfest än utställning. Och visst var det blandade karameller som sig bör. Det jag kan sakna är att det är lite för lite dokumentärt, och det blir lite slagsida åt det mer introverta. Sedan kan jag hålla med om kvaliteten ibland. Sedan tycker jag att det är lite synd, som jag bloggat om tidigare, att inte alla tar det på allvar. Det kan lätt uppfattas som ett ointresse för betraktarna som ju trots allt gör sig mödan att gå det.
-affe
Ps. Jag kom såpass sent att jag inte träffade några ur kamretligan, förutom Magnus F och Lars E och några andra.
Svar från kreatören 2012-08-19 11:01
Många av deltagarna på årets Gnestaplank hade platsat rätt bra på Stockholms Planket tycker jag. Jag hittade inte många bilder som högg tag i mig. Fast som du skrev, en trevlig folfest var det och många gamla och nya bekanta stötte man på.
Sköna reportagebilder från planket. Tack för dem. Var på födelsedagskalas och kunde tyvärr inte komma till Lilla Mejtens gränd den här gången.

/Torbjörn
Svar från kreatören 2012-08-19 11:03
Tack Torbjörn! Du får satsa på nästa år då.
Tyckte jag såg dej lämna när jag kom.
Har liknande intryck från de visade bilderna.
Svar från kreatören 2012-08-19 11:08
Som jag svarade Affe ovan...jag hittade inte många bilder som gav mig den där riktiga wooowww-känslan.
lersaker 2012-08-19 11:39
Jo en bild sitter kvar i minnet på ett positivt sätt, ett jättecollage av tepåsar som jag tycker var spännande utfört!
Annars var min personliga känsla när jag gick därifrån väldigt dämpad. Fast jag minglade inte loss bland de glada deltagarna förstås och det förstår jag höjde upplevelsen väsentligt!
I år har jag inte varit med i Planket-gruppen, så då kan jag ställa upp till deras försvar :-) Tror nog de allra flesta utställare tar det på allvar och vill visa upp ett par bilder som de tycker om. Men att visa ett par bilder på 1 m vägg är rätt svårt, att välja ut 110 fotografer som har bilder som lockar alla är ännu svårare. Att som betraktare komma in i bilderna i denna folkfest är nog svårast av allt.

Jag tog ut ett par pärmar från 1982 och valde ut några bilder. De fick ju heller inte vara publicerade redan. Och varför skulle inte flera av de som ställde ut på Gnesta inte platsa på Planket? Planket ska ju vara folkfest, inte elitmönstring. Går du därifrån och har hittat någon liten guldklimp är det väl bra.
Trevliga bilder från Planket, Bernt! Så himla fint med Anders Petersens lilla Café Lehmitz-bild :)