Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Promenad i blå timmen

I går eftermiddag tog jag mig en rask promenad i gråvädret upp till Söder. Jag gick som vanligt Drottninggatan ner förbi city och sedan genom Gamla stan upp till Slussen. Där smet jag in på McDonalds och tog en burgare innan jag fortsatte upp till Café Puck på Hornsgatan där jag träffade grabbarna i "Onsdagsklubben" för en fika och lite allmänt fotobabbel.

Flaggan är i topp på Rosenbad och det verkar som om dom arbetar hårt där i de flesta rummen och det behövs nog i dessa dagar. Det känns som om de flesta åtgärder dom satt in för att försöka lösa de problem vi har här i landet just nu inte är tillräckligt utan mest småduttande här och där. Det som skrämmer mig mest är de stora nedskärningarna som kommuner och landsting kommer att bli tvungna att göra om dom inte får någon hjälp från staten.



Blå timmen kommer tidigt så här års och det är inte många timmar med ljus nu lämpat för handhållen fotografering, Slussen igår kl. 14.29.



Micke B ser nöjd och glad ut med sin svarta Leica och Bengan undrar över varför det är så många lysande saker på sin nya G10:a. Han funderar på att köpa en rulle svarttejp.

Efter ett par trevliga timmar med snack om allt från små digitalkompakter upp till 8x10 tums storformatare tillsammans med Micke, Bengan, Krister, Affe, Bengt och Staffan var jag tvungen att dra hemmåt igen.


Klick, klick!

Inlagt 2008-12-18 11:15 | Läst 10517 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild på Rosenbad!
Och jag håller med Dig, kommuner och landsting har alldeles för mycket viktigt att ta hand om och skulle behöva satsa mer istället för att skära och ytterligare spä på varseln!
Jag satt här och väntade på Bengans blogginlägg med bilder från gårdagens träff på Puck. Men du hann före, Bernt. Och ändå har Bengan skaffat sig en bloggkamera för att det ska gå fort! :) Håller annars med Christer, fin bild från Rosenbad! Väldigt skumma och stämningsfulla färger. En blandning av varmt och kallt!
Hej Bernt!
det var trevligt att ses i verkligheten också.
fina bilder från dig som vanligt.

Vi kanske ses någon onsdag på det nya året.
/Bengt
Det var trevligt att mötas, hoppas att du kommer på fler onsdagsträffar framöver :)
-affe
Ps. fin bild på Micke och Bengan
Pps. Att strama åt i lågkonjunktur är som att försöka bromsa sig upp för en uppförsbacke. Hade inte alla från vänster till höger varit sådana neoliberala fundamentalister så hade det satsats för fullt i det offentliga nu. Det värsta som skulle kunna hända är att sverige blev skyldigt sig själv pengar. Många gör det fatala tankemisstaget att jämföra nationalekonomi som handlar om att på bästa sätt utnyttja samhällets resurser, med privatekonomi där det gäller att hålla i slantarna.
En eloge för de fina bilderna från Rosenbad och Slussen. Ja, den svartvita är också fin, på sitt sätt. :-) Mvh, Peter-L
De va mycket trevligt att se's Bernt!
Fina bilder, den verkar ju funka bra den där LX3:an! ;)

Å vad gäller den här speciella "lågkonjunkturen", den står tyvärr inte i några läroböcker,
här kommer kaosteorin och Heisenberg in genom dörren samtidigt!!
/Bengan