Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Naturligtvis var jag som många andra ute och gick i det fina vårvädret igår 1:a maj, nästan tre timmar blev det. Låter kanske mycket för en del men jag traskar runt i ganska sakta fart numera, min hustru säger att hon går ca två-tre gånger fortare när hon går själv. Mycket av mitt sakta mak är för att jag måste ta en paus då och då beroende på kolen jag fått efter över 50 års rökning.

Det var knökfullt med folk på stan runt city för att inte snack om Kungsan dit det var folkvandring tack vare körsbärsträdens blomning och selfifotograferingen nådde oanade höjder. Vi tog en runda runt strandkanterna på Skeppsholmen för att slippa den värsta trängseln.

På hemvägen mötte vi Vänsterns 1:a majtåg som verkade oändligt långt, man kände sig lite exalterad av all musik och alla slagord där jag höll med om det mesta. Vi gjorde en snabb vända hos Classe på Drottninggatan innan drog hem till Vasastan igen.

Visst gör det ont när knoppar brister. Naturen exploderar just nu i värmen och det starka vårljuset, men det är tvärtom i min storstadskoja med ljuset. I den är det ljusare på vintern och blir mörkare längre fram när bladen på träden tvärs över gatan slår ut I full kraft.


Hittar i min stora skräpfilslåda en bild med Stephan A och Monica H tagen på Tårtan i september 2009 vid kvart i fyra tiden. Kameran som Stephan håller upp var den då relativt nya Olympus Pen E-P1 som kom i juni 2009. Sen gick det bara några månader efter det att bilden togs så kom Olympus EP2 kamera med Micro Four Thirds (MFT) systemet. Det var snabbt mellan kameramodeller redan då.


/Bernt



Inlagt 2016-05-02 17:57 | Läst 2436 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, även Olympus Pen E-P1 tillhörde ju Micro Four Thirds (MFT) systemet! Må gott, LO
Bernt Carlzon 2016-05-02 18:32
Olympus är inte min kamera direkt så ursäkta felet. Vad var den stora skillnaden mellan modellerna?
janolof 2016-05-02 18:42
Till EP2 kan man använda en elektronisk sökare, när skärmen fallerade, vilket den ofta gjorde när ljuset var fel
Den gången var jag för snabb att köpa! Hade jag väntat en månad hade jag fått en bättre kamera ;)
Svar från kreatören 2016-05-02 18:33
Den digitala världen är inte lätt!
Har man något nedsatt kondition är en kamera perfekt. Den ger ett skäl att stanna och se sig om. Det har jag varit glad för.
Svar från kreatören 2016-05-02 20:38
Så är det Stefan! Fint och sitta ner och tokglo ibland...