Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Slutrapport från Brödåkra aug 2009 + några bonusbilder...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Upp kl. 06.15 i tisdags morse för att komma igång utan stress. Packningen hade jag fixat redan kvällen innan. Fyra koppar kaffe och lite nyheter på teven hanns med innan det vid 08.30 tiden var dax att köra till Helsingborg vilket tar ca 20-25 minuter. Christer drog sedan vidare till sitt jobb i Tågarp och jag satt i vänthallen på Knutpunkten tills det var dax för min buss mot Stockholm att avgå kl.10.50.

Hemresan med Swebus gick hyggligt bra. Den bussen jag åker med kommer från Köpenhamn/Malmö så det var så gott som fullt när den avgick från Helsingborg. Lite problem blev det i Jönköping då det inte fanns plats för sju stycken som skulle med vidare till Stockholm, men det ordnade upp sig så småningom efter lite ordväxling. Man kan undra om det kan bero på deras datasystem eller om det var så att några bara löst biljett till Jönköping fast dom skulle vidare till Stockholm.

Hamma i Vasastan strax efter 18.00 där min fru väntade med middag.

 

 

Under min tid i Brödåkra har jag arbetat på min laptop, en gammal IBM Think Pad T42p. Den var när den kom en riktig värstng i varje fall till priset. Den kostade ca 30.000 när den kom. Så snabb är den inte längre naturligtvis, med CS4:an tex. Men jag har ju heller inte så bråttom längre och allt är ju en hobby för mig numera. Christers mobila bredband fungerar fint fast man är långt ute på landet. Lite längre tider vid bildhantering naturligtvis. Fast jag är ju lite bortskämd med mina 24 MB som jag har här hemma.

 

 

Bonusbilder.

 

 

Jag har svårt att glömma hotellet (Stayokay) vi bodde på i Rotterdam så här kommer två bilder till från Cube Houses området. Nu hann vi ju inte se så mycket av övriga Rotterdam på grund av det pressade tidsschemat.

 

 

Jag hoppas att jag kommer att få flera tillfällen att besöka Rotterdam och att jag då kan arbeta lite mer med fotografering eftersom det finns massor av spännande arkitektur i den staden.

 

 

 

Dom här hoga häftiga skulpturerna ”City Walk” av Berry Holslag stötte vi på i när vi höll på och snurra runt i södra Rotterdam.

 

 

Det blev en hel del nattkörning för oss på Hollandsresan. Alltså för Christer och Hannibal. jag som inte har körkort blev förpassad till baksätet för det mesta.

 

 

Nu startar en ny säsong och det skall bli spännande att se vad som kommer att hända under den, min sextiosjunde (67) säsong på den här planeten.

 

/Bernt

 

Inlagt 2009-08-20 15:35 | Läst 6254 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul bildodyssee du bjudit på. Funtar själv på att försöka mig på nåt liknande i sinom tid. Hoppas du får en fin kommande säsong
Svar från kreatören 2009-08-21 13:32
Vårens och höstens "Brödåkrameeting" för mig brukar alltid vara märkliga, den här gången dessutom kryddad med en Hollandsresa tur o retur på tre dagar i full speed...
Faktiskt förvånvansvärt sällan vi har problem med överbokning... såg du om de hade biljetter? eller chansade de på plats?

Kan isf vara koppling med SJ's resplus som klickat någonstans, vårt system stoppar försäljning när det är fullt automatiskt och är centralstyrt.

/Magnsu
Svar från kreatören 2009-08-21 13:38
Jag tror säkert att ert system fungerar mera troligt då att det var en del fripassagerare eller som du säger SJ´s resplus.
Nu var det inget större problem eftersom det löstes så snabbt, och bussen kom faktiskt lite före angiven tid till Stockholm.
Bonusbilder é fint ;)
Trevlig läsning som vanligt !

Hasse
Svar från kreatören 2009-08-21 13:41
Tack Hans,
Fint att jag också fick reda på hur man visar sina bilder lite större i bloggen så jag slipper lägga in länkar till mina gallerier.