Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

The Ruins of Detroit på GunGallery plus lite lördagsgodis!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Fotogalleriet GunGallery på Runebergsgatan 3 i Stockholm har kört igång höstverksamheten efter sommaruppehållet och deras första utställning är ”The Ruins of Detroit” av de franska fotograferna Yves Marchand & Romain Meffre.


Några rader från Johan Cronemans text om utställningsbilderna:

”Det finns något djupt sorgligt i att kliva in i en byggnad, ett hus, som hastigt övergetts, lämnats kvar – i resterna ligger nämligen också vetskapen om att det inte finns någon återvändo, inget att återvända till. Någonsin mer. Allt liv är borta, alla ljud, alla rörelser. Putsen har rasat, det står några trasiga stolar och fåtöljer mitt på golvet. Några uteliggare har kanske försökt göra upp eld.

På väggarna, skuggor av tavlor som plockats ner och fraktats bort. Det finns inget sentimentalt eller nostalgiskt över de här bilderna, inget som vi direkt skall påminnas om, eller varnas för, eller roas av. Jag försjönk i djupaste melankoli. Man kallar det lite romantiskt för en svunnen tid – när den egentligen är helt försvunnen. Man kan nästan höra ropen skalla mellan väggarna: Här skall byggas tusenåriga riken. Visst, absolut. Varje gång glömmer vi det fåfänga i den ambitionen. Vi tror att vi aldrig kan besegras, att världshistorien aldrig tillförne har upplevt en sådan glansperiod som vår. Och att den varar för evigt.
På så sätt blickar Yves Marchand och Romain Meffre framåt.
Ruins of Detroit, en framtidsvision”.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Dom maffigt stora bilderna har en fantastisk detaljåtergivning och mycket fint ljus och vad jag läst så har dom arbetat med en 4x5 tums kamera, negativ färgfilm och med brännvidder från 47 till 150 mm. Och skulle ni ha lite slantar över att spendera så ligger priserna på 30-35000 kr.

Yves Marchand & Romain Meffres site!

GunGallerys site!


Några bonusbilder från hårddisken!


Jamtli Östersund 2010-07-03 kl.15:38


Jamtli Östersund 2010-07-03 kl.16:10


Birger Jarlsgatan Stockholm 2010-08-27 kl.15:33

 


Kampen hårdnar och några börjar visa sitt rätta ansikte, 22 dagar kvar!


Trevlig helg!

/Bernt

 

Inlagt 2010-08-28 11:39 | Läst 9121 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Är det inte i Detroit som Usa's största tält stad finns? Där alla Arbetare blivit vräkta efter att de fått kicken, så nu lever de i tält utanför staden och odlar sina egna grödor eftersom de inte har råd att köpa något själv. Du vet dem från "Medelklassen". Jo det är nog Detroit. Denna underbara Kapitalism. Och det kanske blir samma sak här om gubben på pappret får bestämma;)
//Michael
Fast man måste inte nödvändigtvis bli vare sig pessimistisk eller melankolisk. Underskatta aldrig människans förmåga att komma igen!
Sista bilden är superläcker.
Gillar bilden på AB och Anders Borg har "lånat" den och länkat på Facebook
Di kommentar för en tid sedan om Maud E tanten som går på som en Duracell-kanin i politiken var också häftig.
Vi två skall tydligen inte heja på alliansen...
Björn H