Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tillbaka till framtiden...

Man funderar ibland över vilka det är som läser det man bloggar om. Om man tar min senaste blogg om Gnesta Planket 2015 så har den haft 691 besök och jag har fått bara fått 2 kommentarer när jag skriver det här. På grund av lite olika orsaker så har det inte blivit så mycket bloggande de senaste två åren från min sida. Men nu över till något helt annat...

Fast ibland får man sig en del positiva överraskningar, inte för att det händer så särskilt ofta numera. 2010 bloggade jag om ett självporträtt av konstnären/fotografen Kurt Dejmo som jag kommer ihåg påverkade mig starkt redan på 60-talet.

Några bloggar senare publicerade jag en lång text av Kurt Dejmo som hette ”De svartvitas försvar” ur Fotografisk Årsbok 1961 från som jag tidigare hittat på ett antikvariat. ( Ni kan läsa Dejmos tex HÄR! Sen gick det en massa år och på midsommaren i år 2015 fick jag ett meddelande på telefon.

Hej!

Jag har läst vad du skrivit om min pappa på Fotosidan och vill gärna skicka dig en trycksak. Den går inte ner i en brevlåda så jag är tacksam för instruktioner om när och till vilken adress jag kan skicka den.

Bästa hälsningar  Jan

Då undrade man ju så klart vem denna Jan var, men hitta.se hjälpte raskt till eftersom jag såg hans telefonnummer på telefonen. Det visade sig vara sonen till Kurt Dejmo som jag skrivit om 2010 om ovan så jag blev så klart rätt intresserad och svarade.

Hej Jan!

Roligt att du hittat mig på Fotosidan. Kurts märkliga grafiska bilder gillar jag starkt. Jag är på landet just nu och kommer hem först i slutet av juni. Här är min adress.

Vänligen Bernt

Se kom vi överens om att jag skulle höra av mig när jag var tillbaka i stan igen, vilket jag också gjorde. Och för ett tag sedan (på Bernt dagen) fick jag ett meddelande om att jag hade en försändelse att hämta hos mitt postombud ICA tvärs över gatan.

Det som kommit var en stor rulle som innehöll fem bilder i 50 x 70 cm från en mapp som Kurt Dejmo gjort för en utställning på Bohuslän Museum plus ett brev från sonen Jan.

Visst blir man glad när man träffar på goda människor trots bisterheten man har runt om kring sig i samhället just nu.

/Bernt

Inlagt 2015-08-25 18:52 | Läst 3849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Verkligen kul Bernt!
Och jag läser alltid det du skriver som du vet. :)
-affe
Jag har boken, har läst Dejmos försvar och gillar det,
och inte minst, jag gillar din blogg! :)
/B
Såna överraskningar vill man ju gärna ha =) Kul att detta "drabbade" dig.
Vissa dagar blir man lite extra glad;)
Jag läser din blogg med behållning.

/Stephan
Vilken lycka att få sådan post! /Hans
Det vore riktigt bra om du kunde blogga lite oftare. Det behövs liksom.
Mvh/Jörgen
Kul händelse!
Din blogg är en av de jag läser regelbundet.
Vad roligt! En riktig solskenshistoria.
Bara att gratta dig till fina bilder av dejmo!
Göran
Hej!
Jag skrev en gång för några år sedan, ungefär samma sak i min (fn halvdöda) blogg...och så uppmanade jag mina läsare att ge sig till känna... med bara en rad. Fick iaf 20 kommentarer...(av några hundra klick iofs) Men visst blir man lite nyfiken på vem som läser det man totat ihop :)

Din blogg är alltid roligt att kolla in även om jag inte känner dig personligen...och du knappast inte vet vem jag är. (Men jag pratade några ord med dig i Gnesta)
Men risken är ju stor att man får se bra foto när man öppnar din blogg...och det vill man ju inte missa!
Mvh Lena
Svar från kreatören 2015-08-26 18:27
Hej Lena! Jo jag tror jag kommer ihåg dig för det var inte många som pratade med mig. Sen var jag inne på din blogg och där hittade jag en bild på mig från Gnesta Planket 2012, samma kläder på mig som på årets plank. Men det har jag i för sig haft de senaste 35 åren...
Hade Gott!