Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tjejer/kvinnor de e fint de...

När jag läste ett blogginlägg från Micke Berg häromdagen där han bla annat skrev om hur skönt och kul det är att umgås med kvinnor började jag tänka tillbaks på några av de kvinnor jag stött på i mitt långa (fotografiska) liv. Sen när jag började leta efter bildillustrationer råkade det bli så att alla blev från nittonhundrasextioåtta. Dom var väl inte direkt kvinnor utan mera tjejer då när bilderna togs för fyrtio år sedan.

 

 

 

 


På den tiden (1967/1969) hade jag en foto och formgivningsstudio tillsammans med en av kvinnorna ovan på Luntmakargatan i Stockholm. Vi arbetade tillsammans med illustrationer, fotografering och grafisk formgivning. Studion låg i gatuplanet och två trappor upp i huset hade vi en lägenhet med rivningskontrakt som var på ca 225 kvm. Den var helt omodern vilket betyder att det inte fanns någon värme, inget badrum och inte heller något varmvatten. Värmen, både i lägenheten och studion fick vi sköta med fotogenkaminer. Många gröna fotogendunkar fick man släpa hem den kalla årstiden från bensinmacken som då fanns i hörnet Luntmakargatan/Tegnergatan. Jag kommer ihåg att vi fick handla där på krita och betala i slutet på månaden när våra studiebidrag rasslade ner i brevlådan. Vi båda gick fortfarande på våra utbildningar då, hon på Beckmans och jag på Fotoskolan. Sommaren 1979 avslutades vårt  partnerskap och vi skildes åt i bästa samförstånd.
Senare på hösten samma år träffade jag den kvinna jag fortfarande lever ihop med och om allt går som det ska kan vi alltså nästa år fira att vi varit tillsammans i fyrtio år.

Men det är ju en helt annan historia...

 

 Carlzon himself 1968.

 


Svart/vitt behöver inte vara färglöst!

Inlagt 2008-10-15 17:24 | Läst 8346 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?