Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Walking on the right side...

 

 

Igår tog jag mig på min promenad bla till Stadsbiblioteket för för en liten läsestund igen, det brukar jag göra då och då. Jag satt där ett par timmar och bläddrade och läste i foto och konstböcker. Fick också med mig två böcker hem den här gången plus en film.



"Årets bilder 2008"
Årets bilder 2008 är väl inte den bästa av årgångar direkt, men det blev en hel del upprörda känslor i olika forum om Karl Melanders vinnarbild . Det är synd att det finns så få tidningar numera som satsar på genomarbetade fotoreportage. Man önskar sig ibland tillbaka i tiden då  tidningen Se och gamla Folket i Bild fanns och de amerikanska tidningarna Look och Life inte att förglömma.

"Tänka med ögonen"
Kurt Bergengrens samlade artiklar (1950-1984) om svensk fotohistoria och dess fotografer.
Flera av våra mest kända fotografer porträtteras tex Lennart af Petersens, Lennart Nilsson, Rolf Winquist, Tore Johnson, Stig T Karlsson, Sune Sonsson, Rune Hassner och K W Gullers.
På omslaget Rolf Winquist eleganta självporträtt.

"Dråpet"
Sista filmen i Per Flys trilogi om tragedier i klassamhällets Danmark. Bänken (2000) utspelas i underklassen och Arvet (2003) i överklassen. I Dråpet (2005) handlar det om medelklassen. Jag har inte sett filmen ännu men jag tror inte att jag kommer att bli besviken då jag sett de två tidigare filmerna, och dom var båda riktigt bra.

 

Ett par koppar starkt kaffe och några gamla fina årgångar av Photography Annual känns fint att börja dagen med.

" Skillnaden mellan dåligt och bra kaffe, är som skillnaden mellan liggsår o en orgasm". -Tina Messing.

 

 

 

Have a nice day folk's!

Bernt 

Inlagt 2008-10-06 13:08 | Läst 4501 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Glöm inte den bästa boken av Kurt Bergengren, "Fotografera är nödvändigt"
(Tyvärr även den sista)
/Bengan
Svar från kreatören 2008-10-06 23:23
Halloj Bengan och tack för ditt tips!
Tittade just in på SB:s hemsida och såg att deras ex kommer in först om ca två/tre veckor. Men den finns också ett ex på läsebiblioteket på kulturhuset, skall ta mig en promenad dit i morgon.
/Bernt