Att vara människa

I Olof Hellströms ateljé. Olof ägnade mycket tid till att gestalta det där att vara människa om jag förstått saken rätt. Det blev många skisser i det arbetet. Att skissa tredimensionellt är lite mer skrymmande än att skissa på papper.
Skissandet, tänkandet i bildarbetet ska inte negligeras. Inte för fotografen heller. Det är kanske inte materielvård i första hand. Kanske något mer av tankeverksamhet. Att prova bildlösningar. Låta idéer sjunka in. Är det kanske fler än jag som har ett vaxdukshäfte med anteckningar, skisser, små utskrifter av foton. Kom-i-håger och anteckningar från fototillfällen. Lite mer fysiskt och långsamt än alla metadata och sparade inställningar.

(Bilderna tagna med en Fuji X10. Bra att ha i fickan. Annars mindre bra.)

Inlagt 2019-06-06 18:32 | Läst 1387 ggr. | Permalink
Det du visar är riktiga grejer, en äkta konstnär, intressant o bra! Må fint, LO
Svar från mombasa 2019-06-07 19:59
Olof Hellström var en konstnär som gestaltade. Inte ”undersöka”, inte ” är intresserad av” som gäller numera i konstrecensioner och anmälningar.
Ha det gott
Intressant bild på konstnärsateljén! Snygg i svartvitt tycker jag. Många fotografer gör nog som du beskriver, medan jag själv mer använder huvudet. Riskfyllt förstås, för man kan ju glömma!
Hälsningar, Bjarne
Svar från mombasa 2019-06-09 09:36
Tack för titt. Olofs grejer är rätt svartvita i sig så det föll sig naturligt att tänka svartvit. Gör kanske ett besök igen, med lite mer stativ och reflexskärmar.
Ha det gott.