Utflykt i spenaten II

Ja, man drar sig tillbaka. Ett liv i ens eget Tusculum. Och då kan det vara nöjsamt att lägga sig på mage i spenaten och förutom fotograferandet också fundera på hur vi egentligen ser. Och skillnaden mellan en modern digital bild med skärpa utöver all rimlighet. Och det som ögat faktiskt ser. När bilden faktiskt motsvarar ögats tillkortakommande.

Rosa alba behöver man inte ligga på mage för att se.

Aklejor på IngMaries äng. Jag var lite sent ute. Lite mer motljus hade suttit fint.

Tänk att humleblomstern redan passerat. Det går för fort.

Jungfrulin, en av dessa anspråkslösa saker som gynnas av mulbete.

Och tänk om det vore möjligt att visa såna här bilder i en lite bättre färgrymd än sRGB. Och tänk om alla skärmar i hela världen genom ett globalt dekret ålades att visa allt i åtminstone AdobeRGB. 
Och kom ihåg. Bilder är bilder. Ett val, ett utsnitt, ett tillkortakommande. Och att 50mm FF inte motsvarar det vi faktiskt ser. 
Ha det gott i spenaten.

Inlagt 2021-06-17 21:35 | Läst 1236 ggr. | Permalink
Vackert! Särskilt den näst sista bilden med läckert ljus.
Det är alltid vackert och spännande i spenaten och oändligt med motiv. Gillar själv att krypa lite med makro bland blommor och bin. En del kryp kan vara påfrestande, som fästingar till exempel, men bilden är viktigare ;-)...
Hälsningar Halina
Svar från mombasa 2021-06-18 19:30
Ja, fästingarna är kanske priset man får betala. Jag plockar ett par varje kväll. Fästingplockaren modell Dogman kan rekommenderas.
/Gunnar S