Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

NY DIGIMASKIN OCH FÖR FÖRSTA GÅNGEN EN I SILVER!

Nu har man på ålderns höst skaffat sig en ny digimaskin att lära sig knappar och olika inställningar på. Och det kommer nog att ta sin lilla tid och inte bara för att inlärningströskeln med tiden blivit snubblande hög, men också för att den medskickade manualen är den sämsta jag fått i min hand, någon gång. Ställ er i skamvrån Fujifilm. Kameran X100T är en skönhet som sitter fint i handen och jag tror att den kommer passa min typ av fotografering bra.


Börjar med ett självporträtt (såklart), som vanligt bearbetad i Silvern!

PS! Bra manual och massor av tips har jag hittat på nätet men tråkigt bara att Fuji inte kan göra en riktig på svenska när man köper en kamera för nästan 12 tusen papp!

/Bernt


Inlagt 2015-09-16 14:00 | Läst 4447 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hmm, tycks gå någon sorts Fujifilm X100(T) -epidemi just nu. Håller med när det gäller manualer, inte många som levererar på svenska. Hur som helst gissar jag att du snart blir en mästare även med denna kamera.
Väntar på mer bildbevis;)

/Stephan
Svar från kreatören 2015-09-16 14:51
Som du vet har min gamla LX3 hängt med en bra stund nu. LX3 an var den senaste digikamera jag köpte ny och det var ca 7 år sedan. Kvalitén i bildfilerna har ju blivit en hel del bättre sen dess. Med Fujin blir det kanon med ISOn upp till minst 3200 om inte mer medans LX3 klarar knappt 3-400. Det gillar jag plus att jag hade guldbyxorna på mig!
Ska bli intressant att se alster från din nya digimaskin, Bernt. Jag klämde lite på X100T på fotofestivalen i Landskrona. Den kändes bra. Och trevligt med att kunna välja mellan optisk och elektronisk sökare, samt alternativet med den lilla elektroniska bilden i nederkant man kan ha med den optiska sökaren.
Svar från kreatören 2015-09-16 15:19
Hej Johan! Jo den känns lite som en M2a med en 35a, vi får se hur det går när jag haft den ett ta.
Välkommen i X100T klubben Bernt. Den kameran kommer att passa dig fint.
Håller med om manualen.
/Krister
Svar från kreatören 2015-09-16 17:08
Sitter i handen som en handske!
Välkommen i klubben som sagt, men den första modellen av X100 e den bästa! ;)
Å manualer e för fegisar! ;)
Man ställer kameran på A och A och autoiso och Provia, och litet - exponering se'n e det bara å trycka!
Och kul och trevligt att du e på bloggbanan igen! :)
/B
Svar från kreatören 2015-09-16 17:07
Känns bra och höra från ett proffs!
Grattis till din nya kamera. Jag har precis fått en ny kamera märke och med en helt annan meny system. Så jag vet om dina "problem". Jag tittade också efter Fujii men fick ett bra pris på en Sony a6000 och kunde inte motstå (pris - pensionär etc.) :-) Manualen för den var inte heller värt mycket. Men jag kunde ladda ner en dansk på webben. Den fyllde 252 sidor! Så den ska jag inte skriva ut jag läser på skärmen.. Kanske kan du göra samma sak från importörens hemsida?
Njut av att lära.
Hälsningar från Erik / DK
PS: Har du kollat om du kan välja språket i kameran menyen?
Bra början må jag säga (såklart)/ Björn T
... så med ett överhettat plastkort i plånboken och ett kamerapaket under armen traskade jag ut från fotoaffären häromdagen i den fasta förvissningen att även jag nu tillhör den exklusiva X100T-klubben...

Jag valde den svarta med extra handgrip (mest för att skydda batteriluckan) och ett extra batteri. Kameran är ohyggligt tilltalande i alla avseenden,,,