Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tre veckor kvar...

Sommarresan till Härliga Härjedalen är nu bestämd. Den 16 juni måste ryggsäcken vara färdigpackad. 7 veckor blir det i år i vår fjällstuga på Viksjövallen i Ljungdalen.
Min fru arbetar nu som sköterska på ett privat äldreboende här i Vasastan som kommer att stängas i halvårsskiftet. Men hon kommer att få full lön ett helt år framåt och det är därför kan vi ta denna långa semester i år. Jag har ju ständig semester numera.

Det kommer att bli en hel del läsande däruppe för mig som vanligt. Någon hängmatta har vi inte men däremot köpte jag igår en hel trave "hängmatteböcker" till bra pris. Jag gillar att läsa deckare på sommaren och i år blir det många "svenskdeckare" toppat av en Lundellare. Tvåhundraåttiofem spänn för alla på Myrorna. Jag skall försöka få tag i Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" också så att jag kan plöja igenom hela hans Millennium serie. Eftersom jag numera inte har den skarpa syn jag hade tidigare kan inte pocket komma ifråga tyvärr.

 

När jag var nere i Skåne skaffade jag mig ett nytt objektiv också, en  Canon EF 50 mm 1:1.4. Begagnad till ett hyggligt pris med filter och motljusskydd.
Chasid skrev tidigare om sin test av objektivet  i sin blogg:
Canon EF 50/1.4: Skärpa 5, byggkvalitet 3, mekanik 3, optisk prestanda 4, autofokus 4, objektivpersonlighet 3


Chasid har gjort sin test med en fullformatare. Jag har tagit min testbild med min Canon 350D som gör att brännvidden för mig blir 80 mm. Jag tycker som Chasid att skärpan är kanon och den sitter fint även i kanterna. Stora bilderna 100 % crop, den undre med min normala skärpning för 350:ans bilder.

 

Citat från en film jag såg inatt:
-Du kan inte få honom att prata, han säger bara en mening om dagen.
- Vad gör han resten av tiden?
- Han tänker och funderar på vad han skall säga nästa gång.

Hade gott i försommaren!
Bernt

 

 

Inlagt 2008-05-25 16:45 | Läst 10791 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ha det gott i hängmattan!
Passar på att tipsa om Jens Lapidus "Snabba cash" också, en riktigt bra deckare som utspelar sig bland folket runt Stureplan :)
-affe
Trevligt trevligt!
Ja, läs "män som hatar kvinnor" först. Alla böckerna hänger ihop, och det blir betydligt enklare att hänga med om du läser dem i ordning. Hela serien är verkligen att rekommendera! Jag är just nu mitt inne i den sista "Luftslottet som sprängdes".

Den där 50 1.4 är det inte utan att man är sugen på...