Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ett oskrivet blad...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Då menar jag alltså inte så här på årets andra dag mig själv utan det nya året. Själv är man vid 67+ ju inget oskrivet blad direkt, snarare fulltecknat. Men lite nya upplevelser går det säkert att få ner i mitt inbyggda något stökiga kartotek. Som jag berättat tidigare tänker jag i år försöka komma igång lite med seriöst analogt fotograferande igen så nu gäller det bara att hitta/komma på något projekt att arbeta med. Som jag också skrivit om tidigare är vintern min ”cup of tea” så jag har ju lite tid på mig att fundera ut något. I bloggen kommer jag att för det mesta fortsätta digitalt även i fortsättningen med min ”dagbokskamera” LX3:an.

 


Men frammåt våren kommer det nog att dyka upp en och annan bild från mina ”nygamla” ljusfångare.

 


 

Annars då…

 


 

Dom har nu börjat montera ner ”Sippans Kiosk” på Odenplan. När arbetena med Citybanan är avslutade, vilket just nu beräknas till 2017 kommer kiosken att återuppföras på plats igen. Min bild från november 2008.

 

Veckan före jul rasslade det in en ny notebook hos mig. Min gamla är från 2004/05 och den hade det lite jobbigt när man lastade på den hela Adobe CS4 paketet. Den nya har också ett nyare Windows, snabbare processor och mera ramminne. Och sånt är ju trevligt.

 


Till slut…

 


 

Om ni missade Nina Hedenius fantastiska dokumentär ”Naturens gång” i mellandagarna så har ni fortfarande möjlighet att se den på SVTplay fram till den 26 januari. En timma och fyrtiosex minuter makalös bildpoesi! Det tyckte också Niklas Wahllöf och Croneman på DN.

 

 

Bonusbild!

 

 

 

Det var allt!

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-01-02 16:35 | Läst 4227 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi väntar med spänning på bilder från dina två(?) Leica.
/John-Erik
Svar från kreatören 2010-01-02 17:47
Så fort jag fixat en "hygglig" skanner också så kommer det säkert bilder...
Två(?) Leica...När fan blir gammal blir han religiös :-)
Oj, den sista bilden är stark. Påminner om de socialrealistiska bilderna från forna Sovjet.
Jag håller med dig om filmen "Naturens gång". Det var en lisa för både öga och själ att se den. Ska nog kolla den igen på SVTplay.
Sippans kiosk, det är väl HDR? De flesta HDR-bilder man ser är övertydliga, då behöver man inte fråga :-)
S-t i det seriösa, plåta bara! :)
Å man skall inte stressa fram grejer,
ut och plåta bara! ;)
Kör några rullar som om det va med din digitala!
Du måste ju kolla så kameran funkar!! ;)

Å God fortsättning på det nya året!
/Bengan
Häftig bild på Kentauren! HDR+konvertering till s/v?
Blir väl svårt att göra HDR med analogt?
Gick förbi Odenplan här om dagen och såg att de håller på att montera ner Sippans nu. Har ingen särskild relation till den, men den såg ju lite roligare ut än de flesta andra kiosker.
Nu har jag sett Nina Hedenius film som jag tyvärr missade på TV. Ingen speakertext, knappt någon musik, bara fantastiska lågmälda bilder. Satt som klistrad i en timme och 46 minuter, trots att det var lågupplöst SVT Play...
Tack för tipset och god fortsättning.