Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Besök hos fikagänget på Tårtan.

Det var länge sedan jag besökte grabbarna på café Tårtan på Hornsgatspuckeln och de mest på lite bekymmer med kroppshyddan som nu är på väg att återställas både fysiskt och psykiskt.

I alla fall så tog jag idag tuben från Odenplan till Slussen och sen gick i lagom takt upp till Tårtan där jag mötte Christer och Jan-Olof väntande på gatan. Tårtan var proppfull och många var damer i den lite lagom äldre klassen. Vi trängde oss i alla fall in till den övre avdelningen och satte där ihop ett par bord och fixade lite stolar för oss. Det tog inte många minuter innan vi var nio stycken runt borden.

Därefter gick timmarna fort och som vanligt avhandlades allt mellan himmel och jord. Gamla Djurgårn historier om Rolle Stolt och hans polare Lasse Björn och AIKs Kurre Hamrin. Lite kamerasnack så klart om olika modeller och deras olika bildbehandling i kameran, och så lite om olika fotografer.

Jag hade med mig en bok av fotografen Markus Andersen som jag skrivit om i en tidigare blogg och den föll i god jord i alla fall hos Krister Kleréus.

.

För ett tag sen skissade jag lite som tidsfördriv på en logga för fikagänget på Tårtan och eftersom jag skaffat nya Illustrator passade jag sedan på att renrita den.

.

Jag fixade också några provtryck i tre färger på en T-shirt och jag hade med mig en till Tårtan idag som jag tänkte ge till en av "fikagubbarna". Vi var åtta stycken där förutom jag då så jag körde en slumpgenerator på nätet och fick då fram en "vinnare".

Och vinnare blev Per-Gunnar som här stolt visar upp sig i sin XL T-shirt.

Många i gänget ville beställa och det går ju bra här tex, men först skall jag kolla upp så vi inte bryter mot några copyright regler. Jag återkommer i frågan. Tack för fikat JO!

Hadé!

Bernt

Inlagt 2016-03-24 00:00 | Läst 1642 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snygg copy, du är bra på det mesta, ser ut att vara i fin form också, gläder mig. M
Snygg jobbat det där med tröjan! Å det va på tiden att vi fick ditt trevliga sällskap igen! Å även Gert fick ta del av det senare! Jo det va smockat på Tårtan, men vi redde oss själva, plockade ihop några bord och bar upp dom en halvtrappa! En trevlig, fnittrig men även allvarlig fikastund som vanligt!
/B

Ps. Den där slumpgeneratorn hade jag synpunkter på! ;) :)
Svar från kreatören 2016-03-24 09:58
Tack själv! Tråkigt är när man bloggar på ipaddan så försvinner en ca 20% av bilderna på högersidan i spalten. Jag har skrivit till redaktionen och påpekat detta. Vi får se om dom fixar till detta?
Glad Påsk igen!
Benganbus 2016-03-24 11:07
Jag har kontaktat David också,
han skall kontakta dig sa han! :)
/B
Kul att ses igår Bernt.
Och Markus Andersen gillade jag, det blir nog en bokbeställning.
En tröja måste jag naturligtvis ha, storlek large.

Ha det bra och en trevlig påsk.
/Krister
Trevlig fikastund och grym tröja, en XL beställd;)

/Stephan