Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Copenhagen Photo Festival

I går åkte jag och min Brödåkravärd Christer över till Köpenhamn för att kolla lite på Copenhagen Photo Festival. Photo Festivalen pågår under tio dagar och över hela stan. Vi åkte ut till Carlsbergs Byen en bit från city där man enligt programmet kunde se tolv olka utställningar.

Canon var på plats och där kunde man få sin maskin testad och det gjorde jag. Allt var ok men jag fick en ny programvara plus en ny ögonmussla till min Mark II:a.

Många stora och små bilder fick vi se under de ca tre timmar det tog att vandra runt på de olika utställningarna. Vi hade också tänkt oss in till city på en fortsatt gallerivandring på de ca femtio gallerier som under festivalen visar fotokonst. Men vi kände oss efter våra tre timmar rätt möra så vi hoppade det den här gången även fast jag tror att vi där kunde fått se en hel del fina saker bla då en Salgado utställning. Hemresan gick fint trots ett knökfullt Malmötåg.

I morgon bär det av mot Stockholm igen. Det blev ett litet kortare Brödåkrabesök hos Christer den här gången men till hösten blir det troligen en ny Skåneresa.

/Bernt

Inlagt 2013-06-10 11:04 | Läst 8031 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Spännande! Fotofestivalen skulle vara trevligt att besöka och Salgado får gärna komma till Fotografiska. Håller tillgodo med en nyinköpt Genesis så länge;) Ser även att du inte lider brist på `skjutjärn´;)
Ha det så bra!

/Stephan
Svar från kreatören   2013-06-10 14:01
Jag antar att det är ett ex av 9000 dollars upplagan du har...:-)
http://the.me/salgados-9000-primeval-world/
Vore nåt att visa på Ellens;)
Nej jag köpte som du säkert gissat Taschen-varianen, 391:- på Adlibris. Har nog aldrig fått mer nytryckt fotobok för pengarna någon gång.

/Stephan
Det blev lite kulturdrogning den här gången också alltså. Det verkar alltid hända något i Köpenhamn, jag skäms att tala om att jag aldrig varit där. ;)
-affe
Tack för tipset, Bernt! Om du kommer till Skåne redan i slutet av augusti så hålls det en fotofestival i Landskrona med stora fotografer då: http://www.lphoto.se/sv/
Svar från kreatören   2013-06-11 16:09
Hej Johan,
Min Brödåkravän och jag pratade om Landskrona festivalen i morse när han körde mig ner till Stockholmståget i Lund. Kanske om allt fungerar kommer jag ner igen i slutet av augusti...
Jag är så glad, för min egen skull ;-), att du är tillbaka efter sjukdomen. Nu har jag åtminstone en inspirerande fotoblogg att följa - igen.
Roligt att se! Kul att se dig på g. i bloggen igen.

Ska försöka hinna med en repa ner emot kontinenten nu med förnyad automobil.
Hej Bernt - välkommen till min utställning! Vernissage 4 juli.
http://www.fotosidan.se/calendar/view.htm?ID=121217

Ses och hörs/per-erik åström

Innehållskategorier