Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Inte har det blivit mycke bilder de senaste året...

Och varför det då? Ni som känner mig behöver ingen närmare förklaring. Jag är glad över att jag fixade en sommar till fast jag inte trodde det i vintras. Åtta veckor i vårt torp i sommar har i lugn och ro utan stress har gjort att jag nu mår ganska hyggligt.

Min kropp fick sig en riktig snyting i slutet på oktober förra året och det var andra smällen på ett par år, kraften försvann ur kroppen på några sekunder. Likaså blev det sedan när jag återhämtat mig med lusten att fotografera, läsa och springa på stan och kolla på sånt man gillar.

Så, så mycket seriös fotografering och skapande av bilder har det inte blivit men då och då har jag lagt lite dagboksbilder på min facebooksida  som också går att följa på min presentationssida här på fotosidan.

.

Annars då...

Inför den här bloggen började jag (lite lätt) att arbeta lite mer med ett par bilder i alla fall. Vilken fin bild på ödetorpet sa min fru när hon fick syn på bilden på min skärm. Hon känner ju mig så sen kom naturligtvis följdfrågan: Såg det ut så där när du tog bilden eller har du jobbat med den?

Får man göra vad man vill med sina bilder? Javisst får man det! Det tycker i alla fall jag som anser att i många fall är RAW-filen bara är ett grundmaterial och bilden man skapar från dessa är sedan slutprodukten. Det här gäller ju inta bilder jag tar, många går också snabbt igenom mina olika program.

Originalfilen från LX3an 1/1000 sek f/4.5 ISO 200. Min gamla LX3 hänger med fortfarande men det skall bli spännande att se Panasonics nya Lumix LX-100 den har nämligen en Micro Four Thirds-sensor med samme storlek på 17,3 x 13,0 mm som i tillverkarens systemkameror. Något större och lite tyngre blir den + kanske lite dyr, runt 9.500.

.

Hade gott!

/Bernt

Inlagt 2014-09-29 14:44 | Läst 14777 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Klart man gör som man vill med sina bilder, huvudsaken att man trivs med det. :)
-affe
Det är resultatet som räknas. Vägen dit bestämmer man själv över.
Visst får man göra som man vill med sina bilder, Raw-filen är ju bara som ett neg.
Skönt att du kommit igen efter "snytingen".
/Krister
Vad skönt att du mår bättre nu.
Och som alltid är dina bilder något alldeles extra.
Mvh Lena
Den första bilden är otäckt......bra! Förstår att fotandet legat lite lågt en period men det verkar som om nya LX100 får det att klia i avtryckarfingret, även i mitt;)

/Stephan
Trevligt att se ett inlägg från dig!! Med som vanligt häftiga bilder! Den första skrämmande. Ödetorpet mystiskt läckert!! Allt gott Bernt!! //Peter
Underbar redigering av det lilla torpet! =)
Ta väl hand om dig!
Hej Bernt!
Kul att se ett inlägg från dig igen. Fint illustrerade, som vanligt.

Mvh
Per
trots det du råkat ut för så har skärpan i ögonen kvar!
Göran
Det är väldigt roligt att höra att du mår lite bättre igen. Och jag vet att vi är många som suktar efter ditt bildskapande. Så det är alltid roligt att se när det dyker upp nya bilder från dig.

Svackor i kropp och själ är till för att övervinnas. Det har jag själv fått erfara de senaste åren.
Skönt att du är i form igen, det har varit lite tomt utan dina fina bilder!
Stugan ser både vacker och lite hotfull ut, det blir en bra spänning i bilden tycker jag.
Fina bilder, Bernt. Hoppas din kropp får orken tillbaka. Ha det gott!
Har aldrig varit in och tittat på dina bilder förut, men det har jag gjort idag och känner mig nästan bedövad, otroligt många bilder som alla känns mera i hjärtat än i ögonen eller huvudet, roligt att se! / Björn T
Svar från kreatören 2014-10-14 18:09
Tack Björn! Det har inte blivit så många nya bilder de senaste åren. Jag hoppas att jag kan komma igen så småningom.