CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Riksfotoutställning (RIFO) och konferens på Fotografiska i helgen.

RIFO 2014 arrangeras av tre fotoklubbar i Stockholm. Midsommargårdens FK, Stockholms FK och Enskede FK. Alla aktiviteter kommer att äga rum i Stockholm på Fotografiska på Stadgårdskajen intill Slussen. Vi kommer att hålla till i konferensdelen med ingång från byggnadens långsida ut mot Strömmen cirka 50 meter efter huvudentrén. Det kommer att finnas skyltar som visar vägen.

Ni kan läsa mer om Riksfotoutställningen 2014 här!

Från slutet på 50-talet och till mitten på 60-talet deltog i ett flertal RIFO tävlingar och utställningar både här hemma och i utlandet. På den tiden var jag medlem i Danderyds Fotoklubb och vi var ett gäng där som träffades ganska ofta och gick också tillsammans på utställningar. Vi fick tillgång till en lokal i källaren på Danderydsgården där vi byggde ett mörkrum och lokalen var så pass stor att vi kunde (med hjälp av ABF) bjuda in olika fotografer som höll kurser för oss.

Sista gången jag deltog i RIFO var 1966 samma år som jag på hösten började på Kursverksamhetens Fotoskola på söder i Stockholm då ett nytt fotoliv började för mig och fotoklubbverksamheten avtog så småningom. För några år sedan då jag röjde i källaren hitta jag ett 30 x 40 kuvert med negativen till de bilder som jag deltog med i RIFO 1966.

Från början var det 18 x 24 kopior som jag sedan avfotograferat i 30 x 40 på lithfilm i en stor reprokamera, jag jobbade då fortfarande som litograf på ett tryckeri. På dessa stora negativ gjorde jag sedan kontaktkopior.

För att kunna visa bilderna igen så gjorde jag en ny avfotografering, och den här gången med en digitalkamera. Här kommer bilderna!

.

Och en Stor bronsplakett fick jag i RIFO 1966 för de grafiska bilderna.

.

En annan spännande utställning den här helgen är The PhotoGallery hos Audi Forum  vid Norrmalmstorg i centrala Stockholm. Under fyra dagar så kommer lokalerna att förvandlas till en fotohall.  Gå dit och titta eller köp.
8 maj - Söndag 11 maj, Öppet 10.00-18.00.

.

En del lite annat foto den här helgen hos Auktionsverket och hos Bukowskis.

.

Så det blir och knalla runt lite i helgen!

/Bernt

Postat 2014-05-09 15:25 | Läst 6035 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Nytt och gammalt och lite blandat.

Som sagt här kommer lite nytt och gammal och blandat från hårddisken. Många bilder blir det när man släpar med sig kameran den bästa kameran, alltså den kameran som man har med sig. Först lite familjebilder.

Åsså ner till vännerna i Skåne en sväng.

Plus några Stockholmare så här på slutet.

Den bästa kameran!

.

En liten ursäkt!

Jag tror att jag har missat att leverera min bok "AS I SEE MYSELF" till några av er som bokat den. Mina noteringar har jag tråkigt nog städat/raderat bort av misstag.

/Bernt

Postat 2012-10-02 12:24 | Läst 14407 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Ibland går jag ut på stadens gator som en vanlig människa.

.

Nytt i bokhögen!

”GRÖNALUNDSAFFISCHERNA!” Under 1970-, 80- och 90-talet var det konstnären/illustratören Nils Sture Jansson som satte färg på Grönalund artisternas nunor. De karaktäristiska bilderna var lätta att känna igen och så populära att många rev ned dem från stolpar och plank för att hänga på väggen hemma.

 Idag är det samlarobjekt, men för dem som inte får tag på en äkta Nils Sture Jansson har författarna Jonas Jansson och Andreas Theve samlat 200 av hans mest minnesvärda affischer i boken. Bland de utvalda finns the Searchers, Sweet, Zarah Leander, Uriah Heep, Alice Cooper, Little Richard, ABBA, Sven-Bertil Taube, Harpo, Kiss, Manfred Mann, Cornelis Vreeswijk, Anita Lindblom, The Boppers, Lena Philipsson och the Beach Boys. Mer info HÄR!

.

Annars då…

Då och då slinker jag in hos Myrorna här i Vasastan. Mest när jag letar efter en ram till någon presentbild som jag skall ge bort. Häromdagen hittade jag en ram med ovanstående bild för 35 spänn och den kunde jag ju inte låta bli att köpa. Fotografen okänd men bilden är tagen i San Diego CA i oktober 2003.

.

Jag har under en vecka haft besvär med lätt hudavlossning runt ögonen. Det har kliat som fan och huden har kännts som grovt sandpappar och när man kliat så har det blivit som ett lättare snöfall. Men nu verkar det som om det äntligen är över och livet känns därmed lite lättare...

/Bernt

.

 

Postat 2012-09-24 14:16 | Läst 14079 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

På resa med Christer och Håkan.

Hård resa i hårt ljus med hårda killar till Arken Museet i Ishöj, Danmark. 2010-06-20.

.

Annars då...

Dom små kvartersbutikerna här i Vasastan blir bara färre och färre och det beror säkerligen på att bostadsrättsföreningarna blir fler och fler och med dom så kommer hyreshöjningarna. Många av de gamla småbutikerna i mitt kvarter har i stället blivit lattefik. Jag undrar hur länge min tidnings och tobakshandlare kommer att vara kvar...och hos honom kan man handla på krita och han kan också mina tobaksmärken.

.

Julafton tillbringade hustrun och jag traditionsenligt hos min dotter och hennes familj i Tullinge, och tomten Neo hälsade oss välkomna när vi klev in i deras hus.

God fortsättning!

/Bernt

Postat 2011-12-26 00:36 | Läst 7022 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vårens näst sista träff på Ellens Bageri.

Alla minns hur det var, fast olika. Lyckades i onsdags smita ut från min kammare och upp till Ellens Bageri för vårterminens näst sista träff. Trevligt som vanligt var det att träffa kamraterna igen efter min Skånesejour. Här några znaps!

Klatjoffs! När Mats A brände av sin ”Hassie” vibrerade hela lokalen.

John-Erik Ks M8 fick också göra rätt för sig.

Staffans J kom också förbi och visade oss lite nya testresultat och så här glada blev några av de närvarande när han visade upp sina printar.

Traditionsenligt promenerade jag sedan hela vägen hem till Vasastan.

Annars då...

Det händer då och då att olika tidningar, förlag och företag visar intresse för mina bilder som jag visar i mina olika nätgallerier. Men sen när det kommer till det här med att betalning har dom i de flesta hoppat av. Nu senast fick jag ett mejl från en Hong Kong baserad tidning.

Hi Carlzon,
 A very good day to you.
 I am Joaelle from Ink publishing, Art director of Horizon magazine. Horizon magazine, is distributed in Hong Kong, Macau, Mainland China and exclusively on all Turbojet ferries around the region. We chanced upon this lovely image (attached), which was shot by you, at Deviantart.
 In our upcoming July issue, we have an article about Traditional Chinese medicine. We really feel that this image fits totally into our article.
Therefore we would like to purchase this image from you. If you are fine with it, can you give us a quote on this?

Thank you,
Joaelle Ng
Art Director ­ Turbojet Horizon Magazine

Jag gick efter blf prislistan, redaktionel bild helsida/utland. Fick efter någon dag svar att mitt pris var ”way over the budget”. Så det blev ingen försäljning den här gången heller. Nu gäller det bara att kolla upp så att dom inte snor bilden vilket hänt mig två gånger tidigare.

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2011-06-03 08:54 | Läst 12392 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa