CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Walking on the right side...

 

 

Igår tog jag mig på min promenad bla till Stadsbiblioteket för för en liten läsestund igen, det brukar jag göra då och då. Jag satt där ett par timmar och bläddrade och läste i foto och konstböcker. Fick också med mig två böcker hem den här gången plus en film.



"Årets bilder 2008"
Årets bilder 2008 är väl inte den bästa av årgångar direkt, men det blev en hel del upprörda känslor i olika forum om Karl Melanders vinnarbild . Det är synd att det finns så få tidningar numera som satsar på genomarbetade fotoreportage. Man önskar sig ibland tillbaka i tiden då  tidningen Se och gamla Folket i Bild fanns och de amerikanska tidningarna Look och Life inte att förglömma.

"Tänka med ögonen"
Kurt Bergengrens samlade artiklar (1950-1984) om svensk fotohistoria och dess fotografer.
Flera av våra mest kända fotografer porträtteras tex Lennart af Petersens, Lennart Nilsson, Rolf Winquist, Tore Johnson, Stig T Karlsson, Sune Sonsson, Rune Hassner och K W Gullers.
På omslaget Rolf Winquist eleganta självporträtt.

"Dråpet"
Sista filmen i Per Flys trilogi om tragedier i klassamhällets Danmark. Bänken (2000) utspelas i underklassen och Arvet (2003) i överklassen. I Dråpet (2005) handlar det om medelklassen. Jag har inte sett filmen ännu men jag tror inte att jag kommer att bli besviken då jag sett de två tidigare filmerna, och dom var båda riktigt bra.

 

Ett par koppar starkt kaffe och några gamla fina årgångar av Photography Annual känns fint att börja dagen med.

" Skillnaden mellan dåligt och bra kaffe, är som skillnaden mellan liggsår o en orgasm". -Tina Messing.

 

 

 

Have a nice day folk's!

Bernt 

Postat 2008-10-06 13:08 | Läst 4492 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

70 000 besökare...

 


Idag fick jag min sjuttiotusende besökare (kl. 12.03) sen jag lade in mitt räkneverk i början på året. Och det blir man ju glad för!
Så många kommentarer får jag inte på mina inlägg och det kan kännas lite pyrt ibland naturligtvis. Så varför fortsätter jag då. Det kan inte ge något riktigt bra svar på, men så här skrev Micke Borg om bloggande i Bengan Björkboms blogg för ett tag sedan:

"Det mesta i livet handlar ju om bekräftelse om än bland ett fåtal. Vare sig det handlar om att lägga upp bilder å blogg här eller nå't helt annat. Sen om bloggandet handlar om foto på en fotosida tycker jag e ganska oväsentligt. Skulle bli ärkenördigt om alla bara satt å orerade om kameror utan att tankar om livet kom fram. Här om någostans så kan man ju bara trycka sig vidare om det man läser är ointressant".

...så är det nog!


Man får önska en trevlig helg!
Bernt

Postat 2008-10-04 12:51 | Läst 4515 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En månad till november...

 

Även fast det tar emot att säga, men nu är hösten här. Oktober kan ibland vara en "ganska" ok månad. Men snart kommer November i full fart och drabbar en som ett hårt solarplexus slag. Årets bottennotering enligt mig. Större bild här !



Några väderbilder från Brödåkra, Skåne.


2008-09-11 kl. 10.44


2008-09-17 kl. 11.47


2008-09-26 kl. 13.10

 



/Bernt


I just try to live my life and do my thing.

Postat 2008-10-01 16:14 | Läst 4153 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4