CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport från fönsterbrädan 12 januari 2010.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Det var i oktober 2007 som jag tog bilder på vår brudorkidé för första gången  Den har tappat rätt mycket kraft under de här åren och numera och blommorna är bara hälften så stora i år jämfört med 2007 men den lyser fortfarande fint i vintermörkret.

Bästa bilden på vår orkidé fick jag nog 2008. Jag har gjort ett flertal canvasutskrifter i 40x50 cm på just den bilden som jag gett bort till släkt och vänner.


/Bernt

 

 

Postat 2010-01-12 23:54 | Läst 3199 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mest för Eken folk.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Så vågade man sig ut på stan igen. Första gången på en vecka. Har alltså suttit inne på min kammare och mått tjuvens ett tag efter flunsaattacken.

Men nu var jag tvungen att gå till banken och fixa lite snabba cash plus gå och lämna igen några böcker på Stadsbiblioteket. På väg till biblioteket passerar jag Odenplan och tänkte då titta till lite hur det går med nermonteringen av Sippans kiosk där.

Vårt stadsbyggnadsborgarråd Kristina Alvendal (m) har tidigare lovat att Sippans kiosk skall räddas och sagt följande:
– Sippans kiosk är en del av Odenplans själ. När torget förändras och blir ett nytt nav i Stockholms kollektivtrafik är det viktigt att se till att kopplingen bakåt i tiden bevaras. Jag kommer att se till att Sippans kiosk blir en del i planeringsförutsättningarna vid utformningen av torget. I och med att kiosken måste flyttas under arbetena med det nya Odenplan måste rivningslov sökas, men jag kommer att föreslå att kiosken förvaras säkert under byggtiden. När arbetena har upphört ska Sippans kiosk ställas tillbaka på Odenplan.


Så här såg det ut idag. Den lilla grävaren på bilden körde in i balkarna för att knäcka dom plus att en kille med skärbrännare sen skar ner dom i små bitar som lastades över i en container.

Alla dom som tror på stadsbyggnadsborgarrådets Alvendals vackra ord ovan om att Sippan kiosken kommer att räddas och ställas tillbaka igen i sitt ursprungliga skick på Odenplan igen räcker upp en hand!!!

 

Det var allt just nu!

/Bernt

 

Postat 2010-01-11 19:54 | Läst 3529 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vintervinter, flunsa och lite om att ha kontakt med gatan.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Inget uteväder för mig idag heller. -17 grader när jag gick upp imorse dessutom har jag varit krasslig ett par dagar. Trodde först att jag drabbats av grissjukan men så är det nog inte som tur är. I stället har jag nog fått en liten släng av den influensa som min fru haft och som härjat på hennes arbetsplats. Värk i armar, ben och huvud. Tungt med andra ord. Sitter mest framför teven och kollar på dåliga filmer och halvsover.

Ni som följer min blogg har nog sett en hel del av mina motgatanbilder, här kommer några januaribilder från de senaste åren.

 

2008-01-03 kl.09.52

 


2009-01-16 kl.13.11

 


2010-01-05 kl.09.32

 

 

Nu önskar jag mig själv en bättre dag i morgon!

/Bernt

 

Postat 2010-01-06 17:16 | Läst 3842 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ett oskrivet blad...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Då menar jag alltså inte så här på årets andra dag mig själv utan det nya året. Själv är man vid 67+ ju inget oskrivet blad direkt, snarare fulltecknat. Men lite nya upplevelser går det säkert att få ner i mitt inbyggda något stökiga kartotek. Som jag berättat tidigare tänker jag i år försöka komma igång lite med seriöst analogt fotograferande igen så nu gäller det bara att hitta/komma på något projekt att arbeta med. Som jag också skrivit om tidigare är vintern min ”cup of tea” så jag har ju lite tid på mig att fundera ut något. I bloggen kommer jag att för det mesta fortsätta digitalt även i fortsättningen med min ”dagbokskamera” LX3:an.

 


Men frammåt våren kommer det nog att dyka upp en och annan bild från mina ”nygamla” ljusfångare.

 


 

Annars då…

 


 

Dom har nu börjat montera ner ”Sippans Kiosk” på Odenplan. När arbetena med Citybanan är avslutade, vilket just nu beräknas till 2017 kommer kiosken att återuppföras på plats igen. Min bild från november 2008.

 

Veckan före jul rasslade det in en ny notebook hos mig. Min gamla är från 2004/05 och den hade det lite jobbigt när man lastade på den hela Adobe CS4 paketet. Den nya har också ett nyare Windows, snabbare processor och mera ramminne. Och sånt är ju trevligt.

 


Till slut…

 


 

Om ni missade Nina Hedenius fantastiska dokumentär ”Naturens gång” i mellandagarna så har ni fortfarande möjlighet att se den på SVTplay fram till den 26 januari. En timma och fyrtiosex minuter makalös bildpoesi! Det tyckte också Niklas Wahllöf och Croneman på DN.

 

 

Bonusbild!

 

 

 

Det var allt!

/Bernt

 

 

Postat 2010-01-02 16:35 | Läst 4218 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Mycket lugn start på nya året!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

För mig i alla fall. Min fru som arbetar inom långvården har vanlig arbetsdag idag och dessutom började hon sitt pass redan strax efter sju i morse. Hon behöver också sina sju-åtta timmars sömn för att klara av sin hårda arbetsdag vilket betyder att hon var tvungen att gå och lägga sig redan vid tiotiden i går kväll. Så vi firar in det nya året lite i eftermiddag i stället. I Vasaparken var det däremot firande vid tolvslaget med mäktiga fyrverkerier.

 


 

Jag firade med några filmer i stället en om Pin Up donnan Bettie Page (1923-2008). Filmen "The Notorius Bettie Page" var väl ingen höjdare direkt måste jag erkänna.

Den andra filmen jag såg var Martin Scorseses thriller "The Departed" med bla Leonardo DiCapio, Matt Damon och Jack Nicholson var däremot mycket sevärd.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Trevlig fortsättning!

/Bernt  

 

 

Postat 2010-01-01 12:11 | Läst 3458 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera