CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 5 från Brödåkra maj 2011.

Tidigare var fiske ett av mina största intressen vid sidan av att arbeta med design och bildformgivning. Det har inte blivit så mycket med fiskeriet de senaste tjugo åren. Vid några tillfällen har jag varit fjällfisketurer (både vinter och sommar) med min kompis Gert från Sundsvall. Gert och hans kvinna har jag snart känt i snart fyrtio år, först i Stockholm innan dom norrlänningar. Bilden: Fisketur med Gert i Ljungdalsfjällen.

Jag började fiska i tio-elva årsålder då först med min farsa i Stora Värtan utanför Djursholm och i Roslagen på Marö. Han fiskade mer eller mindre året runt från slutet på 40 talet och och till senare hälften av 50 talet. All typ av fiske fick jag vara med om, spinn, nät, angel, långrev och på sommaren ibland fjällfiske i Ljungdalsfjällen. Bilden från Kesudalen i Ljungdalsfjällen 1951, jag till vänster.

Den här Ambassadeuren fick jag av min farsa när jag fyllde fjorton 1956. Wooww...över femtio år sedan..time flies away so quickly! Bilden: Tre bracketing exponeringar med Canon G5, HDR i CS + Photomatix, (2006).

 

Brödåkra då…


Smedbergarnas vedhög växer för varje dag, till påsk skall allt vara hugget och till Midsommar inburet under tak.

Lite mulet för första gången sedan jag kom ner till Brödåkra för en vecka sedan. Ingen trängsel på main street direkt.

Någon föreslog att jag skulle göra en T-shirt.  30 st signerade tröjor för 650 spänn styck kanske?

 Bonusbild!

Klart-slut från Brödåkra…

/Bernt

 

Postat 2011-05-12 14:16 | Läst 5901 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Kortrapport nr 4 från Brödåkra maj 2011.

Som jag berättat några gånger tidigare händer det då och då att artister hör av sig och vill nyttja någon av mina bilder (självporträtt) som förlaga för en illustration. Och i de flesta fall får dom också min tillåtelse, dock inte för kommersiellt bruk.

 Den 22 april fick jag följande mail:

 Dear Carlzon,

 I discoverd your blog in 2009 and since I often have a look at it. I'm fond of your photos, your texts and particullary the photos of you.
Indeed you have a beautiful face with a lot of emotion named Body landscape I'm a french draftswoman, so I'd like to ask you if you would give me permission for drawing your portrait from your website?
I'd like to thank you to your answer, which I hope positive.
If you'd like I could send you by mail my draw of you.

Your sincerely

Valerie

 

Jag svarade henne ganska omgående och sa att det var helt ok, så i morse när jag slog igång datorn och kollade mailen så låg det där två filer från Valerie.

Valerie Tournemine “The French Draftswomen”.

Hennes som jag tycker riktigt fina, tekniskt väl genomförda och känsliga teckning.

100% crop.

 

Bonusbilder!


Malmö 2011-05-09 kl.14:03. Det gäller att vara uppkopplad...

En hel del snaps genom mitt vardagsrumsfönster har det blivit med min lilla LX3:a genom åren, det här är från 25 november förra året.

 

Klart-slut från ett sommarvarmt Brödåkra…

/Bernt

 

 

Postat 2011-05-11 16:30 | Läst 5878 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kortrapport nr 3 från Brödåkra maj 2011.

Söndag och alla i huset sov länge och jag fick stund över med min reselitteratur. Micke Bergs ”Fotograferna” tex kan man med behållning läsa om vart annat år, passar kanske bäst under den mörka årstiden. När alla fått sitt morgonkaffe och efter lite dribblande bestämde vi oss för att ”kulturdroga” oss lite genom en tur ner till Malmö. Jag hade vid mitt samtal med Johan Pihl på lördagen fått tips om några utställningar där sen var jag/vi lite sugna på att besöka Malmö-Moderna. Kontakt togs med vännen Håkan som sen hängde med.

”Rutan” i Håkans iPhone lotsade oss fram till första adressen. Galleri SAGOY.

Galleri SAGOY visas just nu en fin Ralph Nykvist utställning ”Nya bilder från Skåne”.

Ralph Nykvist fotograferar det liv som pågår medan vi sysslar med något annat: någon går på en gata, en bil stannar till, en hund bajsar. Ingen tittar, alla har bråttom någonstans. När jag tänker på Ralph Nykvist ser jag framför mig svartvit traditionell gatufotografi som tex i hans bok ”I Sverige” från 70-talet (som jag så sent som för ett par veckor sedan bläddrade i på Ellens). Här fick jag se hans traditionella gatufotografi fast i färg. En fin liten utställning och utställningen pågår t.o.m. 21 maj.

Blomsterkrängaren Håkan och galleristen Sally.

Av galleriägarna Sally och Goy kunde man om men fått skatteåterbäring köpa Ralph Nykvist bilder för 6 000 pix.

Den andra utställningen ”En bild av Skåne” på Galleri Vision of Öresund som vi också tänkt spana in var tråkigt nog stängd.

 

Så det fick bli Moderna Museet i stället och där höll dom tråkigt nog på och hänga om så halva museet var stäng och dom hade bara en liten ganska tunn utställning ”Den tidiga mornanismen: 1900-1920 ur Moderna Museets samling” plus en liten separatutställning med Marcel Duchamp verk. Vad jag inte hade en aning om tidigare är att Moderna Museets Marcel Duchamp samling är repliker (kopior) gjorda av bla Ulf Linde.  

I förgrunden kubisten Heri Laurens "Clown" från 1915.

Somjit har fortfarande besvär med sin fot som hon skadade i vintras, Christer sympati går.


Christer hade för dagen en tröja som matchande Modernas fasad.

Annars då…

Måndag och Gustav jobbar vidare med Christers vedhög. Först kör han en tank med motorsågen och det brukar bli kubbar som fyller åtta kärror. dessa kärras sedan in för  huggning  på bakgården.

Bonusbild!

Det är inte alla som gillar det vackra försommarvädret. Bilden från Helsingborgsturen i lördags.

Klart-slut…

/Bernt

Postat 2011-05-10 15:35 | Läst 9224 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kortrapport nr 2 från Brödåkra maj 2011.

I fredags hände ingenting direkt värt att rapportera om. Vårens ”stilla dagar” i Brödåkra fick som vid tidigare besök en lagom mjukstart. Min ”hotellvärd” Christer jobbade hela dagen och jag bara slappade. Vid 18-tiden kom Christer hem igen och han hade då också rundat Landskrona och plockat upp Somjit, sitt damsällskap. Somjit gjorde sedan en fantastisk thaimiddag. Efter middagen blev det en hel del foto och bildsnack eftersom jag hade med mig exemplar nr 30 av min fotobok till Christer. Ett antal pilsner och några whisky pinnar hjälpte till att hålla igång pratet rätt bra.

På lördagen bestämde vi träff med Christers kompis Håkan vid Dunkers uteservering vid Norra hamnen i Helsingborg och dit tog vi oss bekvämt i Christers son Gustavs Mersa.

Det var knökfullt med folk ute och rörde på sig i det fina försommarvädret och vi tog oss per fot ut till Grönningen fram och åter.

Många satt och glassade i sina fina plastbåtar.

Andra satt mera solo.

Och många försökte också bättra på solbrännan.

Några fick också testa på Segway-tvåhjuling för första gången.

Och rätt vad det var så hörde jag en röst som sa: Är inte du Carlzon från Fotosidan? Det var den duktige fotografen Johan Pihl som jag tidigare haft lite kontakt här på fs och tidigare när jag jagade Leica-bitar. Det kändes lite som om vi kände varandra fast vi aldrig sets förr...

 Och rast måste man ju ta lite då och då, Christer, Somjit, Gustav och Håkan.

En fin eftermiddag i Helsingborg som visade sitt bästa ansikte.

Klart-slut…

/Bernt

Postat 2011-05-09 12:50 | Läst 4517 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Kortrapport # 1 från Brödåkra maj 2011

Så var det dags för vårresan söderut. Vid 11-tiden tog jag en taxi ner vasastan ner till Centralen, tågavgång var 12:06. Sen en fika och lite tidningar. När det sen började närma sig avgång fick jag först släpa ner min stora packning till undre planet därefter genom folkträngseln fram till trapporna upp till perrongen, slit och släp och tungt som attan var det. Det märks att man inte är tjugofem längre.

 

Tåget kom i tid och resan till Lund gick utan problem.

När jag kom till Lund mötte Christer upp vid station med Arnes Blommors vita skåpbil och jag fick åka med på hans kvarvarande leveranser, den sista var nere i Svedala neråt Ystads trakten. Därefter hem till Brödåkra. Ärtsoppa och pannkakor till middag som Christers son Gustav förberett. Några whisky pinnar och hockeytittande på TVn innan jag rasslade ner i bingen strax efter midnatt. Brunnslocket från Svedala.

Till slut då…

Sista bilden jag tog hemma (genom fönstret). Flyttfirman Säkra Händers logga gjorde jag 1989 till min vän Steven Mason. Steven har jag känt sedan början på 70-talet då han var delägare i en butik (Salvation) på Gamla Brogatan mitt emot Gamla Bro och jag hade min grafiska studio runt hörnet på Klara Norra.

Första (vykorts)bilden från Brödåkra, inte som hemma i Vasastan och på Dalagatan direkt.

Klart-slut…

/Bernt

Postat 2011-05-06 14:59 | Läst 4130 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa