Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Jag behöver nödvändigtvis inte tycka om allt det jag gör.

Drömmer det gör nästan varje natt och ganska ofta häftiga drömmar också. På nätterna träffar jag människor som jag på något sätt haft kontakt med under mitt nu ganska långa liv, jag gör ibland återbesök på de platser jag besökt på mina tidigare resor. Ofta är jag i mina drömmar på väg från punkt A till punkt B och nästan alltid så dyker det upp stora problem på vägen. Och det kan vara allt från missade bussar och tåg till missade leveranser och människor som sviker en, apparater och verktyg av olika slag som inte funkar som dom skall. När det gäller människor så har ju träffat på ett antal riktiga  skitstövlar under mitt tidigare yrkesliv. och även fast det gått nästan tio år sedan jag slutade arbetslivet så tränger dom sig fortfarande på då och då och ställer till det mina drömmar. Hustrun säger också att jag mellan varven också pratar med dom i sömnen. Detta om detta, de flesta av mina drömmar är i alla fall ganska ok och jag skulle klart sakna dom om dom försvann.

Får man sno en kopieringsstil? Självklart får man det, det tycker i alla fall jag. Jag har haft Kenneth Gustavssons bok "Magic Bar" liggande framme nu en vecka på vardagsrumsbordet och sugit i mig hans bildkonst. Jag gillar skarpt den dova softa teknik som han har i många av sina bilder och vad jag läst så tog han hjälp av strumpa och ritfilm. Numera kan man som ni alla vet ta hjälp photoshoppen för att få fram liknande effekter. Först lite arbete i "silvern" för att få fram lite analog tri-x känsla och sen några lager med lite olika oskärpeeffekter med olika styrkor.

.

För övrigt då...

Läste i går morse i vår lokaltining att politikerna svängt igen och kommit fram till att Sippans Kiosk skall få komma tillbaka till Odenplan.

Men det finns inte mycke kvar av den gamla fina K-märkta originalkiosken, så här såg det ut när den revs. Endast skyltarna som satt på taket är bevarade.

.

Till sist då...

I går hade vi åter igen trevligt finbesök från de yttre regionerna och för den unga eleven blev det både mattelektion och sagoläsning.

Trevlig måndag!

/Bernt

Inlagt 2012-11-05 09:47 | Läst 5256 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Ditt självporträtt är fantastiskt ur flera aspekter. Skulle du möjligtvis kunna vara så vänlig och berätta hur du har fått till den?? Skicka gärna ett mail! Tack på förhand! Mvh// Robban
Svar från kreatören 2012-11-06 15:53
Bilden är från 2006 någongång och är tagen med min gamla PowerShot G5:a. Jag gjorde först en fusk HDR (alltså tre filer: en ljus+ en normal+ en mörk) från en jpeg. Sen gjorde jag en HDR/tonmapping i programmet Dynamic Photo HDR. Därefter konverterade jag den till svartvitt och sen som vanligt lite kurvor och en del Dodge och Burning tills jag var nöjd. I slutet gav jag bilden lite extra stuns/konturbearbetning med ett program som heter LucisArt. Bakgrunden är en fri bild från Nasa. Så var det...

/Bernt
PhotosForever 2012-11-07 20:21
Tack så mycket! Intressant att höra hur du har gjort. Jag tycker som sagt att den är riktigt riktigt bra. Jag antar och hoppas att du har framkallat den och att den sitter på väggen ovanför brasan i biblioteket? ;) Jag har aldrig "hoppat" mellan olika program som många gör, utan har alltid använt PS CS 4/5 till allt. Jag får nog börja tänka om. :)
Det där med drömmar känner jag igen. Fina bilder till din intressanta text, särskilt den andra och sista bilden.
Mvh. Sten
Svar från kreatören 2012-11-06 15:55
Tack Sten!...och jag drömmer vidare.
Verkligen bra text och fina bilder. Dina drömmar känner jag igen från mina egna nätter.
Hälsningar
Jon Anders
Svar från kreatören 2012-11-06 15:56
Tack Jon Anders! Vi människor är nog ganska lika.
Porträttet med HDR-känsla var riktigt bra! Snyggt jobbat!
Svar från kreatören 2012-11-06 15:57
Tack för det Heléne, känns fint.
Man kan bara tycka om det du gör :)

Mvh Tammy
Svar från kreatören 2012-11-06 15:59
Tack Tammy och till våren blir det nog en ny tur till Skåne.
Var och såg Kenneth Gustavssons bilder på Fotografiska i lördags, och han har helt klart använt en nylonstrumpa eller annat diffuserande material under förtstoringsoptiken. Har själv pysslat en hel del med det (främst under 1980-talet men även de senaste åren) och hans kopior såg likadana ut som mina rent tekniskt. Hur man får fram liknande effekt med datorer är jag mindre kunnig om, men visst liknar resultaten varandra, även om det inte blir exakt lika. Liknande effekt går också att få direkt i kameran om man sätter en optik typ Leitz Summar SUMUS 50mm/2 från 1930-talet på sin kamera. Jag skaffade en sån för ett par år sedan och då slipper man använda en nylonstrumpa spänd över ram under förstoringsoptiken, vilket ibland kan bli väl komplicerat när man samtidigt ska skugga och efterbelysa bilden. Man är ju inte direkt skapt som en bläckfisk. http://www.flickr.com/photos/nisseb/sets/72157624305285066/

http://gelatin-silver.blogspot.com
Svar från kreatören 2012-11-06 16:02
Som sagt, det är slutresultatet som räknas och dit kommer vi ju på lite olika vägar.
Själv lever jag ett så händelsefattigt liv numera att jag börjat se mina mardrömmar som mysrysare. ;)
(bäst att tala om att citatet är snott):)

Kul att det äntligen kom en bok med Gustavssons bilder, personligen tycker jag att han var den intressantaste av dem alla i kretsen runt CHR.
-affe
Ps. det översta porträttet är något alldeles extra tycker jag.
Svar från kreatören 2012-11-06 16:08
Det händer inte så mycket i mitt liv heller numera, en ganska grå lunk tycker jag. Gustavssons bilder har jag alltid gillat, fint också att man till slut gjorde en bok.
Håller med flera av herrarna: Kenneth Gustavssons bilder är riktigt viktiga. För mig alltså. Ren poesi.
Svar från kreatören 2012-11-06 16:11
Och där tycker vi självklart lika...
Skam, att riva ett så fint motiv.
Hans-Åke
Svar från kreatören 2012-11-06 16:29
Det är självklart att där politikerna ständigt talar i folkets namn har folket inget att säga till om.