Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #12 från Brödåkra oktober 09

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Här om morgonen så sa blomsterexperten på Nyhetsmorgon att man mår bra av att ha blommor omkring sig och att det också förhöjer livskänslan.

Pratade med Christer om detta eftersom han har massor av blommor omkring sig hela dagarna på sitt arbete. Men han har inte märkt att hans närkontakt med blommor förändrat hans livskänsla direkt förutom att han har ett jobb han gillar.

Det är kanske skillnad när man har sina privata blommor hemma som man har närkontakt med hela tiden och är tvungen att pyssla med då och då.


Jag har en orkidé hemma som jag följt nu i fyra år med bilder från knoppning till utslagna blommor. I år blev blommorna på den bra mycket mindre än vanligt och inte heller lika färggranna. Kanske var det sista året för den nu. Jag har i alla fall mått bra när jag arbetat med mitt digitala orkidéprojekt. Bilderna från augusti och september 2008.

 

 Ernst Göran Westlund frågade i mitt förra inlägg hur jag gör mina digitala kalotypin bilder.

Fast det är snarare en digital gummitrycks liknande effekt som jag gjorde första gången då jag fick fotografen Henry B Goodwins bok " Vårt vackra Stockholm" i min hand.

Sen har jag förfinat teckniken ytterligare genom att arbeta vidare på de strukturer jag har i filen.

 

 


 

Har också gjort ett par tre bilder med den nygamla effekten, här kan ni läsa läsa lite om hur lagerarbetet ser ut på bilden ovan.

 

 

 

Annars då...

 


 Försöker hålla lite bättre ordning den här gången med bilderna från höstens ”Brödåkra-Meeting” än vad jag gjort tidigare. Min medhavda laptop börjar bli lite till åren nu vilket gör att slangningen av bilderna via usben inte går med blixtens hastighet direkt. Men jag har å andra sidan rätt gott om tid så det är ingen större fara.

 


 Brödåkra 2009-10-30 kl. 09:31. Solnedgångsbilderna till höger är från Christers år i Australien.

 

Nu stundar sista helgen i Brödåkra för den här gångens Brödåkra-Meeting, någon slags ”kulturdrogning” lär det säkert bli i helgen också..

Kanske något av följande, lite beroende på hur ”två dagar i full frihet” firas i kväll.

 

Galleri Format i Malmö

Dunkers i Helsingborg

 

Då och då undrar jag hur det har gått för Karlsson på takets Sverigeresa. Så här såg han ut förra året då han var på besök hos mig i Vasastan, sina gamla hemtrakter.


 Klick, klick, klickbart...från Brödåkra den 30 oktober 2009.

/Bernt

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-10-30 13:42 | Läst 6654 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin läsning Bernt!
/B
Ps. Och så er'e Ellens på onsdag!