Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Vasastan i går kl.14.00 till 19.00 + min fotobok + Jeanloup Sieff.

I morgon fyller jag år och det är ingen jämn födelsedag så den borde gått ganska obemärkt förbi. Men så blev det inte eftersom min hustru gillar att samla nära och kära till fest när tillfälle ges. Så i går blev det lite förfest med pajtema. Vi blev totalt sexton personer runt långbordet i ålder från ettochetthalvt upp till åttionio. Jag fick också lite presenter och flera var i form av vätska. Många intressanta samtal blev det runt bordet, allt från torpköp, ishockey, fotografering och dagisplatser till invandringspolitik, åldrings och fångvård. En liten ”bokrelease” av min fotobok blev det också eftersom jag överlämnade bok 2 och 3 till min dotter och son, nummer 1 behåller jag själv. Och till min stora glädje är förhandsbeställningarna av min ”limited edition” på 30 exemplar av boken snart slut, endast fyra exemplar kvar nu. Skickade just iväg storordern till Blurb och beräknad leverans är om 11-12 dagar.

 

Fikaboken!


Jeanloup Sieff. Under sin långa karriär arbetade Sieff med reportage, landskap, mode, reklam och porträtt och hade uppdrag för tidskrifter som Elle, Harper’s Bazaar, Vogue, Paris-Match, Esquire, Glamour och Jardin des Modes. Han var också medlem i Magnumgruppen. Boken från Taschen.

Det var faktiskt Jeanloup Sieffs spännande reportage och modebilder på 60-talet tagna med Leica och 21 mm som gjorde att skaffade mig min första 21:a till min M2:a som jag hade på den tiden.

Senare i vår kommer en Jeanloup Sieff utställning på Moderna Museet. Jeanloup Sieff. com

/Bernt

Edit: OBS! Mina 30 exemplar av "limited edition" upplagan av min fotobok "AS I SEE IT" är nu slutsåld.

Inlagt 2011-01-17 14:27 | Läst 5525 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag lyfter på den imaginära hatten och gratulerar. Det är alltid trevligt att samla goda vänner kring god mat och dryck. Skönt att höra att boken är på gång.
Svar från kreatören 2011-01-18 11:31
Tack, tack! Runt den 28-29 januari bör min stora laddning böcker från Blurb landa hos mig. Lite tråkigt att dom inte hinner fram till terminstarten på Ellens.
Det är bara att säga grattis! Flytande presenter är rena medicinen.

Tog Sieff modebilder med 21 mm glugg?
Vad kostar din fotobok? :)
Jag ser redan fram emot den dagen då årets fotobok landar i min brevlåda :)
//Chasid
Grattis! Verkar ha varit ett riktigt trevligt kalas.

Hittade just den här Jeanloup Sieff boken på Stockhome här i Stockholm för en hundralapp lite drygt om jag kommer ihåg rätt. En bok med massor av fantastiska bilder. Jag får nog ta fram och titta i den ikväll. Ser fram mot utställningen i vår.