god fortsättning

God fortsättning i det grå. Det är ovanligt mycket vatten i Mälaren. Nån skridskois lär man få vänta på om det ens blir någon i år. För ett par år sedan körde vi isjakt här på fjärden. Men det kanske fryser på och blir smällkallt och sjön fryser. Då blir det dåliga isar med mycket sprickor och råkar eftersom vattnet i sjön rinner ut och isen sjunker undan som en annan hängmatta. Säger de som förstår sig på det.

Klimatet är summan av vädret. Vädret går ju som bekant inte att göra något åt. Men klimatet gör vi nåt åt. Uppenbarligen. Vän av ordning anser så klart att vädret har sina naturliga variationer och så  är det. Men det varierar liksom lite för mycket. Verkar det som. Fast det är inte så konstigt om det varierar. Det gör det i äggkastrullen när man kokar upp vatten också. Syns tydligt. En av mina första fysikaliska aha-upplevelser nån gång i sex sjuårsåldern. Jag fick såklart en pedagogisk förklaring också.

( Såna här svart vita, eller snarare gråskaledagar har sin fotografiska tjusning. Råkallt om nosen, och stela fingrar dock. Och autoISo är en bra uppfinning.)

Inlagt 2019-12-26 14:57 | Läst 1523 ggr. | Permalink
Gillar speciellt den första bilden. Gråskaledag var en bra benämning.
Svar från mombasa 2019-12-27 15:12
Tackar och bockar. Ja inte var det mycket färg häromdagen. Men blotta vetskapen om att vi går mot ljusare tider räcker långt. Ha det gott!