Vardagskamera och massbilden

 

Om jag väljer att fotografera med min FujiXpro2 istället för kameran på fickan–IphoneS frågar folk i och kring händelsen vilken tidning jag kommer från. Dock inte Peter R Ericson, mannen bakom Under vinrankorna, Monica Zetterlund, Sommarkort, Cornelis Wreesvijk och lite annat i den svenska musikparnassen. 
   Ja, det var sjuttiotalet, musiken, skivinspelningar, konsten, fotografiet. Timmar i replokaler, gigs både här och där, Chevrolet Suburban, med släp. Och nog fanns det en önskan om att jag skulle lira lite à la Clarence Clemons, även om hågen stod mer mot Sonny Rollins. Nä, man såg kanske inte alltid sina begränsningar. Och i den tiden var ju allt möjligt. Vår tid.)

Och apropos detta,Hatte Stiwenius bilder på Stockholms Stadsmuseum bör ni inte missa. Stockholms musikscen tio år senare, punken, energi. Mycket bra foto (och mörkrumsjobb)!

(Fuji Xpro2 23mm  2.0. Peter kåserar och berättar om den tiden och vad som hände sen. Lite signeringar mitt i alltihopa. Uppsala Musikarkiv–Stadsarkivet.)

Inlagt 2023-12-08 21:12 | Läst 594 ggr. | Permalink
Förvirringen tid är nu, jag har även sett journalister och andra skribenter fotografera med sina mobiltelfonkameror! Oordningens tid är nu!
Om det nu är oordning? :)
Tack för utställningstips, och så fick jag googla på vem Peter R Ericson är och har gjort! Tack även för det!
/B
Ja nån j-la oordning är det iallafall. Jag har träffat flera så kallade multijournalister som arbetar med kameran på fickan. Det blir ofta rätt tråkiga bilder. Mobilen inbjuder inte direkt till spontant och sekundsnabb iaktagelseförmåga.
/Gunnar S