Black friday-Black out

Alltid varit konfunderad över de logiska kullerbyttor som handelns representanter måste begå. För visst är väl de konsumenter ibland de också. Och om det nu är så att de är ansvarstagande människor, vilket de flesta anser sig vara. Då får inte jag ihop det här riktigt. Har jag missat nåt?

Trevlig lördagkväll önskas.

Inlagt 2018-11-24 19:22 | Läst 1920 ggr. | Permalink
Bra bild som visar hur det känns då man vill kliva av.

Vi som inte är sentileser (sista människorna utan omvärldskontakt) utan i ett i-land i väst är insnärjda i systemet. Massproduktion förutsätter att produkterna säljs. Det ordnas med reklam. Då reklam inte räcker alla de säljknep mänskliga hjärnor har kommit på och kommer på.

Att bojkotta Black Friday är ännu så länge tillåtet. Men den som bojkottar (eller än värre inte törs köpa nyproducerad bostadsrättslägenhet) tar på sig ett tungt ansvar. Hjulen kan snurra saktare. Då är det dags att spara. Då går hjulen ännu saktare. Och så landar vi i 15 % arbetslöshet.

(Finansinspektionens GD i dagens lördagsintervju i radions P1. Klart hörvärd, verkligt skärpt GD. Han fördömer inte systemet men försöker få det att undvika kollaps.)
Svar från mombasa 2018-11-24 20:04
Tack för tipset, det ska jag lyssna på!
Håller med, det är knepigt det här.. det är bara att inse att man förstår inte allt här i världen.. vem förstår Trump och hans anhängare..? Obegripligt.. vad är det jag har missat?
Hälsn!
Svar från mombasa 2018-11-25 22:19
Ja, vad är det vi missat? Är det bara dumhet eller nåt annat? Läste att Trump hittills levererat inte mindre än 6500 osanningar under sin tid som president. Rätta mig gärna om jag har fel siffror.
ehrsa 2018-11-25 22:26
He he, du har säkert rätt.. Det läskiga är att han fortfarande har så mycket med väljare som fortfarande tycker att han är bra.. även efter allt konstigt som han har gjort och efter allt konstigt han har sagt.. folk verkar strunta i det! Det är extra otäckt..
Hälsn!
Måns H 2018-11-25 23:48
Trumpväljare bor inte i Washington DC utan runt om i USA utanför de större städerna. Typ "landsorten" som man sa i Stockholm förr om allting utanför tullarna. Anna Kinberg Batras oförglömliga groda sa en hel del.

Trumpanhängarna har från födsel och tidiga barnsben med sig ett annat sätt att se på världen än den pratande klasserna. Och föraktet från de pratande klasserna får dom att ställa upp bakom Trump fast han faktiskt inte är troende.

Jag är halvvägs genom en bok "Prius or Pickup" som tuggar sig igenom ämnet. Gissa vem som röstar Trump, akademikern som åker Prius eller mannen som kör pickup? Fords onödigt stora pickup är Amerikas mest sålda bil.
ehrsa 2018-11-26 10:51
Måns, det är det detta som är väldigt otäckt, 'vanligt folk' ute på landet vägrar tydligen inse att det är en farlig och impulsstyrd människa som numera styr USA, och påverkar världen och klimatet negativt, och man t.o.m. undrar om han på riktigt är mentalt frisk.. ändå var det han som vann (bland elektorerna) valet.. Jag tycker att det är ok att han är som han är, men hur kan folk rösta på en sån person när man ändå visste innan valet hur han är.. Alla dessa väljare skrämmer mig mer än vad en enda 'Trump' gör.. Vår går egentligen 'lägsta nivån' för en presidentkanditat i USA..? Ja, det beror ju så klart på hur många 'konstiga' och bittra väljare det finns..
Hälsn!
Jättefin bild och intressant tema som det skulle gå att spinna på länge....Hälsningar från Korsheden där ingen sagt något om Black Friday vad jag vet, inte ett ord eller en slogan i mataffären inne i Söderbärke heller, enda affären inom räckhåll. Hälsningar/ Björn T
Svar från mombasa 2018-11-25 22:20
Tack för bildtitt. Det verkar vara fridfullt där ute i provinsen.