Coronapyssel

Jomen, nog går tiderna på nerverna. Fotograferandet går på sparlåga. Svårt att hitta ett tema som funkar. Jag vägrar att skildra coronapandemin i bild.
Det får bli lite pyssel med stilleben. Föremål, och vad man eventuellt kan göra med en skrivbordslampa.

Idag upptäckte jag ett valnötsträd i stadens botaniska trädgård. Tänk att det skulle ta femtio-sextio år för det. Så det ska bli spännande att se om det är nån smak på nötterna.
Valnötter plockade vi i Perigord för några år sedan. Det var på den tiden man reste obehindrat i Europa. Med  tåg alltså.

Och vi plockade valnötter utmed vägarna runt Pannecot, en jätteliten by i Bourgogne. Valnötter och kastanjer.

Nu finns det säkert någon som tycker att det ska vara skärpa hela vägen i ett stilleben. Men då ställer jag frågan, behöver det vara skärpa hela vägen överhuvudtaget i bilder. Och så är det kanske. Det finns mycket regler oh åsikter om hur fotografi ska bedrivas.
När man till slut är vaccinerad och pandemin är över, och man är med på tåget då, blir det tåget till Paris!

Inlagt 2020-11-10 21:00 | Läst 661 ggr. | Permalink
Nä, det behövs inga färdiga regler för någon fotografi.. det är det som är så skönt med den här 'hobbyn'! Man gör som man vill och överraskas allt som oftast! Trevligt med Valnötter så där, har nog aldrig sett såna annat än i butik..
Hälsn!
Svar från mombasa 2020-11-11 18:03
Hej. Den är nog en riktig inställning men det finns tendenser till regelverk som dyker upp då och då. Och så ser valnötter ut från början. Man får pilla bort det gröna skalet och lägga själva nöten på tork. Sen plockar man ut innanmätet. Och förhoppningsvis har den inte härsknat under processens gång. Det finns säkert ett eller annat valnötsträd i Stockholm att "palla".
/Gunnar S
Som sagt, fotografin går på sparlåga. Och att hela tiden tänka på avstånd, när normaloptiken e vidvinkel, ger ytterligare begränsningar. Kanske dags för ett teleobjektiv? ;)
Häftiga nötter!
/B
Svar från mombasa 2020-11-11 18:06
Hej. Jag tycker att det går alldeles utmärkt att fota gator och torg med ett kort tele. Man får en annan typ av bilder, med ett utsnitt som mer liknar ögats aktiva seende, det som tapparna registrerar.
Valnötter är häftiga. Man måste skala bort det gröna och torka nöten innan det är dags att knäcka den .
/Gunnar S