Det goda livet

Ett halvt kilo potatis, ett halvt kilo purjo, en och en halv liter vatten. En tesked salt.
Skär potatis och purjo i skivor . Koka 45 minuter. Mixa. Och du har gjort en soup parmentiere. Som du monterar med lite grädde och en klick smör. Idag lite gräslök och rädisor från landet. Det goda livet.

 

Inlagt 2016-06-17 21:12 | Läst 2021 ggr. | Permalink
Visst är det gott !
Lite nostalgi för mig. När jag gick ut restaurangskolan -77 så var det superviktigt med alla garnityrnamn och andra franska termer. Vi skulle kunna dom om vi så blev väckta mitt i natten :-)
Men vi fick lära oss att säga Potage Parmentier, av någon anledning är det det namn jag minns bäst.
Det såg verkligen aptitligt ut med rädisorna.
ing-marie
Svar från mombasa 2016-06-18 12:02
Jag har inte riktigt fattat skillnaden mellan soup och potage. Antar att det har något med konsistens och hur finfördelat det är. Det fina med den är ändå att den går att variera i all oändlighet.
Gunnar