Iakttagande av trestjärnig raritet

och då är det förstås den uppmärksammade gulkindade krickan som siktats i vid Fyrisån i Uppsala som avses. Nu har jag sett den också och kan göra ett litet märke i min fågelbok. Den var för övrigt väldigt stillsam, på gränsen till uppstoppad i rörelsemönstret och inte alls svår att varken hitta eller se. Rariteter eskorteras dessutom som regel av en stor uppvaktning av hängivna ornitologer.  Somliga går in för tittande lite mer än andra. 

Jag låter fotograferandet skötas av de som behärskar, har tålamod och intresse. Och lite mer brännvidd än min arsenal.

Inlagt 2021-01-19 15:33 | Läst 1055 ggr. | Permalink
"på gränsen till uppstoppad" :) Dagens skratt!
Det är inte ofta man stöter på humor här på FS, men den här dagen blev räddad :)

Ha det gott! /Thomas
Svar från mombasa 2021-01-21 13:00
Och då är steget inte långt till att tänka på ”Norwegian blue”.
/Gunnar S
Jag såg den också i morse och den gjorde inte mycket. Det blev ett par bilder mer av dokumentär art. Johnny har visat mycket fina bilder på den i helgen.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2021-01-21 13:04
Hej. Ja, Johnnys bilder på anden är mycket fina. Det var ett stort pådrag vid ån och ett reportage i lokaltidningen också som du säkert läste. Nu blir det intressant att höra domen från experterna. Kryss eller parkflykting?
Hälsningar Gunnar
Ja man får väl hoppas att den blir bedömd 'spontan' av nån behörig raritetskommité, annars får den väl ses som en ovanlig förrymd 'parkanka'.. lite som Mandrinänder, men just dom tror jag numera häckar lite i England nånstans..
Hälsn!
Svar från mombasa 2021-01-21 13:06
Hej. Ja oddsen verkar som om det inte är osannolikt att den är ett äkta kryss. Men vacker är den alldeles oavsett.
/Gunnar S
Hej Gunnar
Av ren tillfällighet kom jag in på Fotosidan och fick syn på mig i egen hög person stående på knä fotograferande den Gulkindade krickan. Kul bild!
Ha det så bra och lycka till med fotograferingen
Roger Månsson
Svar från mombasa 2021-03-18 14:06
Hej.
Kul att du fick se både kricka och bild. Jag är som sagt ingen fågelfotograf men jag tycker om att se fåglar. Vad som sedan hände med krickan, om den var en ”äkta” eller en parkflykting har jag inte hört något om.
Ha det gott
Gunnar S