IQ död fiskmås

sa man förut om nån som inte fattade så mycket. Fast det här är en död trut, oklar hur mycket den fattat i sitt liv. Lite ovanligt att se tycker jag, från min horisont, även om de dör de också.

I morse låg jag på bryggan och tittade opp. En lärkfalk passerar självsäkert, fullständigt kontrollerat. I oansträngd glidflykt, hur bär de sig åt? Nån kamera hade jag så klart inte.

Inlagt 2017-07-22 18:04 | Läst 1052 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det du beskriver om lärkfalken är en mycket viktig del av fågelfoto, att iakttaga, utvärdera, och beundra. Känna sig underlägsen många gånger. Bild eller ej är mindre betydelsefullt.
Svar från mombasa 2017-07-22 21:48
Jag ser ibland falken inne i land. Hur hen flyger i princip i glidflykt och med fullkomligt självklara vingvridningar kryssar mellan träden. jag har också sett en lärkfalk ta en tornseglare, eller så mycket se var det inte. Ett litet duns i rymden, några fjädrar som sakta singlar neråt. Lärkfalken klår nog pilgrimsfalken i många fall. Men som sagt, man har inte kamera ( och reaktionsförmåga, sinnesnärvaro)för att fånga allt på bild och tur är väl det.