Karantän i urskogen?

Vi tog en sväng bort till Fiby urskog en liten bit väster om Uppsala. Vi tänkte tanken att lite vandring i urskog är nog lite ensamhet, så riktig i dessa tider. Trodde vi. Men skogen genljöd av glada utrop och folk både här och där. Vilket naturligtvis är roligt och bra att fler hörsammar uppmaningen om att vistas ute. Och skogsbad, som det numera heter, är bra för både kropp och själ och stärker säkert immunförsvaret.

Fiby urskog är en sån där block och hällmarksskog med rent John Bauerska kvaliteter. Reservatet får sköta sig själv så det är verkligen en gammelskog.

Och vi ägnar oss gärna åt processfoto. Bilder för bildernas egen skull. Flanörfotografi i skogsmiljö. Men om kameran på magen skärper bildseendet? Kanske.

Vridna torrfuror och silvergrå krokgrenar måste naturligtvis fotograferas. Inte bara av oss. Undrar hur många avbildade torrfuror det finns i världens samlade serverhallar och diskar?

Och tanken dyker upp då och då. En bättre vald tidpunkt, med lite mer spännande ljus. Ett stativ, ett mer dedikerat objektiv, lite mer tålamod och ett mer aktivt motivsökande. Exempelvis,den där bilden på en blåsippa i mjukt motljus som man har sett dussintals bilder av allaredan. Och redan fotograferat några gånger. Det vore nåt.

Inlagt 2020-03-28 16:25 | Läst 2167 ggr. | Permalink
Ser vackert ut där! Kan bara hålla med, det är ovanligt mycket med folk i mitt närområde Tantolunden och utefter Årstaviken, däremot är det nästan helt tomt inne i stan.. så jag promenerar mest i stan nu!
Hälsn!
Svar från mombasa 2020-03-28 18:47
Tänk om det är så att människor som en konsekvens av covid-rekommendationerna väljer bort shoppingkulturen för frisk luft och gratismotion ;-).
Ha det lugnt på stan!
Jag tog en liten MC-tur idag där jag bland annat passerade ett i det närmaste öde Arlanda, men det var i det närmaste fullt på parkeringarna vid naturreservatet Morga Hage.
Svar från mombasa 2020-03-28 18:49
Jamen, det verkar som om det kanske sker en liten omsvängning när det gäller fritidsbeteende. Vi valde mellan Morga och Fiby. Det var tjockt med bil på parkeringen där också.
Ha det gott!
Anders Eriksson 2020-03-28 19:55
Jag tror denna pandemi kommer förändra mycket för lång tid framöver, och inte bara p.g.a. de som insjuknar och/eller dör. Inte alla förändringar kommer vara negativa.

Exakt vad som kommer att hända vet förstås ingen av oss, men det är väl bara att gilla läget.