Lite aftonjazz som avslutning på dagen

Lite musik som avslutning i dag. Martin Sjöstedt på Katalins Jazzbar. Hög medelålder i publiken. Det låter lite Cannonball Adderley och lite Art Blakey ibland vilket orkesterledaren inte är sen att påpeka. Bästa låten? Gillespies Con Alma landade mjukast i mitt öra. Tätt följd av ett snyggt arr på Round midnight.

Karl Olandersson  trumpet - Per ”Ruskträsk” Johansson altsaxofon -  Leo Lindberg piano & orgel - Moussa Fadera trummor och Martin Sjöstedt bas

(Ikväll fick det bli den lite lynniga Fuji X10 som fick följa med. Lite för mycket brus kanske men den går ner i fickan om man har vida byxor. Praktiskt och lite soft. Ett par andra fotografer i publiken kör lite mer muskelfoto. System och 70-200 kan jag gissa. Lite förlåtande Silver efex i efterbehandlingen.)

Inlagt 2020-01-23 23:40 | Läst 1183 ggr. | Permalink
Hej Måste helt enkelt bli bra.
Dom kan dom där grabbarna. Bra bild Gunnar.
/Bengt H
Svar från mombasa 2020-01-24 21:57
Tackar och bockar. Visst kan dom!
/Gunnar S
Bra bild! (och bra jazz oxå vad jag förstår)...vilket iso-tal hade du? 3200? bländare/slutartd? Det stör inte mig alls att det är lite brus...med analog utrustning och sv/v film hade du ju fått korn i stället...men kanske korn är ”finare” än digitalt brus...??
mvh
/B
Svar från mombasa 2020-01-24 18:04
Tackar och bockar! ISO 1600, bl 2,5 och 1/50. Jo det är nog fortfarande så att korn är lite finare än brus :-)
En bra grej med Efex silver är att den på ett rätt enkelt sätt och med hyfsad trovärdighet ger ett eventuellt brus sken av korn. Tycker jag. Tri-X eller Fuji Acrossimulering tycker jag funkar bäst.
Ha det gott