Lite aftonjazz som avslutning på dagen

Lite musik som avslutning i dag. Martin Sjöstedt på Katalins Jazzbar. Hög medelålder i publiken. Det låter lite Cannonball Adderley och lite Art Blakey ibland vilket orkesterledaren inte är sen att påpeka. Bästa låten? Gillespies Con Alma landade mjukast i mitt öra. Tätt följd av ett snyggt arr på Round midnight.

Karl Olandersson  trumpet - Per ”Ruskträsk” Johansson altsaxofon -  Leo Lindberg piano & orgel - Moussa Fadera trummor och Martin Sjöstedt bas

(Ikväll fick det bli den lite lynniga Fuji X10 som fick följa med. Lite för mycket brus kanske men den går ner i fickan om man har vida byxor. Praktiskt och lite soft. Ett par andra fotografer i publiken kör lite mer muskelfoto. System och 70-200 kan jag gissa. Lite förlåtande Silver efex i efterbehandlingen.)

Inlagt 2020-01-23 23:40 | Läst 706 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Måste helt enkelt bli bra.
Dom kan dom där grabbarna. Bra bild Gunnar.
/Bengt H
Svar från mombasa 2020-01-24 21:57
Tackar och bockar. Visst kan dom!
/Gunnar S
Bra bild! (och bra jazz oxå vad jag förstår)...vilket iso-tal hade du? 3200? bländare/slutartd? Det stör inte mig alls att det är lite brus...med analog utrustning och sv/v film hade du ju fått korn i stället...men kanske korn är ”finare” än digitalt brus...??
mvh
/B
Svar från mombasa 2020-01-24 18:04
Tackar och bockar! ISO 1600, bl 2,5 och 1/50. Jo det är nog fortfarande så att korn är lite finare än brus :-)
En bra grej med Efex silver är att den på ett rätt enkelt sätt och med hyfsad trovärdighet ger ett eventuellt brus sken av korn. Tycker jag. Tri-X eller Fuji Acrossimulering tycker jag funkar bäst.
Ha det gott