Livet på ön

Livet på ön
Att prata med nötväckan, trasten och bålgetingen. Att se världen genom ett instagramfilter. Och nu är det dags för hagtornet att blomma. Det är en ganska subtil händelse. Och nånstans i det kan man tänka att det är kanske lite mer än bara vackert. Då kan man dra fram Harry Martinsson ur bokhyllan och läsa några stycken i Utsikt från en grästuva. Och våga se lite mer av ett djup i det vackra.

Nu är vi mellan musöron och nyponros. Då går strömmingen till. Men hur mår Östersjön? Det har inte regnat på en månad. Här ute är det ändå svalt. Men vattnet är lågt. Och det står en doft av ruttnande sjögräs längs med stränderna.

Inlagt 2018-05-31 19:05 | Läst 2002 ggr. | Permalink
Fint skrivet! Ja, man undrar ju om denna hastiga vår och direkt påkomna högsommar bara är 'väder'.. eller om det handlar om klimatet.. Det känns rätt konstigt i alla fall! Egentligen har ju inte sommaren börjat än rent kalendermässigt, men själv kan jag känna en viss mättnad på högsommarväder redan nu.. Undrar hur det blir i 'sommar'..
Hälsn!
Hej och tack för titt. Det finns en gnagande oro över att allt inte är riktigt som det ska. Väder kan man inte gära något åt, men klimatet, jo en del.
Ha det gott