Livet på ön. Februari. Och klimatet.

Nog är det lite Roland Svensson över naturen idag. Nån svartvit konvertering behövs knappt. Det drar igång en ostlig kuling. En kindbitare. Ett skrakpar kämpar i motvind, undrar vart de ska? Likaså en ensam sångsvan. Ska sångsvanen erövra skärgården? Inte mig emot. 

Alfrida gick hårt åt här ute. Det ser faktiskt värre ut än jag trodde. Så här kan en av många effekter av klimatförändringen gestalta sig. Det blir mycket trän att ta rätt på.

Och att det är så hysteriskt mycket kvistar på granar. Och det här var dessutom en ovanligt stor rackare. Tät och fin som en flaskborste. Men en såg med lite längre svärd vore inte fel. Så det blir att överväga, en ny såg eller ett nytt objektiv? Ett med tydlig fokalskala.  Allt ryms inte i en pensionerad plånbok. Tål att tänka på.
Granbilden är tagen med en något immig mobiltelefon. Om nån undrar över kvaliteten.
Efter ett sånt här fyspass är jag värd en soffa och en god brasa ( brist på ved de närmaste åren? Nej då.) och läser Naomi Kleins bok "Det här förändrar allt, kapitalismen kontra klimatet". Det är en fem sex hundra sidor om man räknar bort notapparaten. Mycket läsvärd.

Inlagt 2019-02-01 17:13 | Läst 376 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Roland Svensson.. en fantastisk konstnär! Googlade på honom, han levde ända till år 2003, det visste jag inte.. Ja, det var en tuff storm Alfrida! Den kändes väldigt ovanlig med sin nordliga vindriktning, kan inte minnas en sådan riktning på en storm tidigare.. Känns som det är nått skumt bara med det.. Hur åkte ni ut till ön?
Hälsn!
Svar från mombasa   2019-02-01 23:24
Roland Svensson är ju lite granna Sven Barthel också. Han med segelbåten, ”frihetens instrument”. Har deras Skärgård i bokhyllan. Franskt band i kasett och med originallitografer. En fin bibliofil att glädjas över. Tog färjan. Bra väglag hela vägen. Men på ön (Blidö) är det lite sämre. Man har lagt ut väghållningen på anbud. Billigast vann.
Ha det gott!
Ser ut som om du har en hel del jobb framför dig, den boken väntar jag på, hon är vass o viktig! Må gott, LO
Svar från mombasa   2019-02-01 23:27
Jo tack. Det låg ett par till under storgranen. Plockepinn brukar man säga. Som sagt, ved kommer att finnas ett halvt decennium framåt. Naomi Klein är viktig. Se fram mot bra läsning.
Ha det gott!