och lite mer gatufoto...

Och här kommer ett gatufoto av strax under normalgraden. En av poängerna i gatufoto är att personer i bild ska göra något, interagera med nåt, liksom. Problemet med det är att människor på bild alltid gör nåt. Även om de är fulllständigt stillastående så gör det något. De är stillastående vilket på bild faktiskt är att göra nåt. Om en ung kvinna med aningen asiatiskt utseende vandrar längs gatan så, ja?  Munskydd är inte så vanligt i vår del av världen, men ändå, som detalj? Nä, det  räcker inte för att lyfta den här bilden. Inte ens om man beaktar att ynglingen till vänster just nu snyter sig. "Förkylt på Drottninggatan" vore kanske en lämplig titel. Man kan så klart tycka att det påtagliga bruset och oskärpan möjligen förstärker vinterslasket och känsla av vinterinfluensa. Men, nja, det håller inte. Och är det inte ett höftskott dessutom? Nix, det är ett armhåleskott, ett nytt innovativt sätt att plåta street på..Forts. följer.

(Här är det Fuji X1pro med en 23mm, en hel del beskuret dessutom.)

Inlagt 2018-04-06 19:32 | Läst 1047 ggr. | Permalink
Minuspoäng för den hårda beskärningen, men många streetpoäng för den skitiga svärtan som påminner om Tri-X, Fejk-Leica och motsvarande 35 mm på småbild!

Beskärningen och att bilden lutar gör dock tyvärr att du hamnar på plus minus noll ungefär ;)
Jamen fint. Då är det gatufoto straax under normalgraden i alla fall. Kom ihåg glöm inte vattenpasset nr ni är ute och fotograferar på gator och torg. ;-)
Anders F. Eriksson 2018-04-06 20:11
Just så! :)
Glömde att det inte blir fullt så många streetpoäng för X-Pro 1 som om du haft X-Pro 2 (eller helst en riktig Lajka) - ju dyrare desto bättre!
Svar från mombasa 2018-04-06 21:10
Yes!!! I Leic that!!!
Ha det gott
Jag tycker att dom flesta gatufotobilder saknar kontakt o empati, att bara dokumentera människor som råkar se lustiga ut, eller gör konstiga saker kan kanske se kul ut, men är rätt billiga. Alltför många gatufotobilder är ju på folk som kutar runt på gatan, oftast bakifrån fångat, i bästa fall med en spännande skugga som upplyftande element. Och som vanligt kom detta tjat om Leica o Fuji! Inga poäng alltså! LO
Anders F. Eriksson 2018-04-06 23:19
Har du hört talas om ironi?
Svar från mombasa 2018-04-07 20:19
LO. Jag delar din uppfattning. Och det finns ett stort problem i denna lite väl omhuldade och aningen mytomspunna genren.
Ha det gott!
Hallå alla! Allmänt anrop. Stocholm - Motala. Jag tycker att det är skitbra om vi kan skoja lite grann om gatufoto, den av fotogenrer mest misssförtstådda och felhanterade genren som finns. Nog vore det passligt om gatufotografernas ”riksförbund” togs sig en enskild funderare på vad GF egentligen går ut på. Gärna enskilt På sin kammare. Som jag brukar säga, ornitologiskt foto är mycket enklare, lite materialsport, tålamod och tur är din lycka gjord. Men i gatufoto jobbar vi med medmänniskor. Då får man skärpa sig. Det du gör din nästa...och så vidare.
Nu är det nog ändå ganska hög klass här på fotosidan, jag har sett värre på olika sociala medier, typ FB-grupper, med mera. Man borde kanske start sin gf-karriär med en djupstudie av Robert Franks och Tore Johnssons bilder...Elliot Erwitt inte att förglömma.
Tomasz 2018-04-07 21:12
Hallå hallå, Motala här. Jag kommenterade just ett av dina blogginlägg och läste senare det här. Förstår nu den underliggande meningen och applåderar den.
Ha det gott! /Thomas
Svar från mombasa 2018-04-08 14:16
Hej och tack för titten. Jag återkommer med tid och plats för diafotografiet.