Om kameralöshet, en vecko och månadsrapport

En månad utan bästakameran har nu passerat och ordningen är återställd. Vad det kan leda till rent fotografiskt är inte lätt att veta, men några porträtt ska det nog bli.
  Fuji x10 till vilken jag hyser en viss trött kärlek till ( svår att ställa skärpa, och defekt i zoomfunktionen och lite andra tillkortakommanden) har fått tjänstgöra. Stor-Nikon (D800) har varit igång den med men jag blir mer och mer varse om vad jag använder den till. Stativ, macro, stilleben och sånt som görs i ”studio” så att säga. Fotografi under ordnade former kan man också uttrycka det.

Stina Wollter har vernissage. Då är det bysst med folk på galleriet. X10 sätter inte skärpan omedelbart och hyperfokalt funkar inte som det ska. Här hade mitt manuella 12mm vidvinkel platsat. Nästa vecka ska jag försöka krångla till mig ett porträtt under lugnare former. (Sen vill jag också att vi någon gång ska få till den där gemensamma teckningsutställningen. En får se...)

Gustav Lundgren och Antoine Boyer, Le jazz hot, Django Reinhart. Fingerfärdigt är en grav underdrift. Bra sväng och fina arrangemang, både av klassiker som Minor swing och Nuages men också en del nyskrivet. X10:s tillkortakommande är bruset över 800 ISO men med det gamla konsertfototricket, spotmätning kan man till nöds ta sig förbi det också. (Förstora inte.)

(Jodå, det blev nån bild på dimfrost också, vattenpölar och allt det där andra som hör till en grå januari. Men som sagt, nu är huvudkameran tillbaks på banan. Reparationen gick smidigt. Kameradoktorn på Birger Jarlsgatan i Stockholm tog hand om det logistiska.)

Inlagt 2023-01-26 19:21 | Läst 621 ggr. | Permalink
Stina Wollters verk vill jag gärna se och det borde gå att kombinera med strömstaren utanför Upplandsmuseet och kanske pilgrimsfalken i Domkyrkan. Fram till den 12/2 om jag minns rätt.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2023-01-26 20:46
Det borde gå att kombinera. Men en pilgrim i domkyrkotornet igen? Spännande, kikaren får bli en del av stadsoutfitet igen.
/Gunnar S
Lena Holm 2023-01-26 20:54
En pilgrimsfalk i domkyrkan rapporteras i stort sett varje dag i Artportalen.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2023-01-27 18:22
Såpass! Jag får börja följa Artportalen också. Nån pilgrim siktades inte idag. Det idoga promotionssaluterandet vid universitet kanske skrämde bort den.
/Gunnar S