Paus i skärgårn

Liten paus i skärgården. Ut mot Systrarna i Svartlögafjärden går en råk, fylld med flockar av alfågel och ejder. Sången är intensiv. Så plötsligt ett wrooosch och allandet blir än mer högljutt och upphetsat. Jo men visst, det är "Gammel-Ante" som passerar på låg höjd, ivrigt uppvaktad av ett gäng kråkor. Det är äntligen vår i skärgården. Och har man inte värsta telet i sin objektivpark får man berätta istället. Det finn så många duktiga fotografer här på FS och bra foton på både örnar och ejdrar, knipor och skrak och allt vad det nu är och  heter. En ärla landar på strandskäret. Kommer med våren.

Isen är nu rutten och bör helst inte beträdas. Men rätt vacker. Skulle kunna bli en målning...

Inlagt 2018-04-16 09:44 | Läst 855 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Härligt! Just Alfågelns sång i ytterkärgården är väl bland det vackraste som finns! Har faktiskt hört dom just där flera gånger när jag åkt skridskor utefter nån iskant vid Systrarna och Svartlöga.. Oslagbart!
Hälsn!
Svar från mombasa 2018-04-16 21:17
Hej och tack för titten. Ja, Svartlögafjärden är en av de stora samlingsplatserna för allorna innan de drar vidare norrut. Och det gör det helt plötsligt. från en dag till en annan är det tyst och tomt.
Den första är en riktigt fin skärgårdsbild. Man kan nästan höra alfågeln där ute. Så något värstingtele behövs inte alltid.
Sten
Svar från mombasa 2018-04-16 21:19
Hej och tack för titt. Nej, allt måste inte fotograferas. Det finns upplevelser bevarade ändå.
Gunnar