Sista bilden?

Vi går juldagspromenad runt ån hustrun och jag, så som man gör här i stan. En exponering, sen är kameran, en Fuji Xpro2 tvärsvart. Låst. Tvärdöd.  Nu är det visserligen några minusgrader men med batteriet i fickan så brukar sånt vara lugnt. Och vad gör man nu då?
   Det är ju inget man direkt löser med lite skruvmejslar och tänger. Nej, kameran kommunicerar inte med datorn heller. Man kan ju tycka att om man plockar ur batteriet avstannar alla elektroniska processer och borde återgå till nåt slags ruta ett-läge. Så icke fallet. Det mest irriterande är att det inte finns nån liten fotoverkstad runt hörnet som löser sånt här. Man är helt utkastad på nätet att försöka hitta nåt. VTMB (vad trött man blir).
God fortsättning...

(Hustruns Olympus fungerade klanderfritt...)

Inlagt 2022-12-25 20:14 | Läst 982 ggr. | Permalink
Ni skulle ha gått ändes ån i stället –:).
Svar från mombasa 2022-12-26 12:50
Ändes ån gick vi på julaftonsförmiddagen. (Då går man en bit norrut fram och tillbaka.) Frågan är om det hade förhindrat nåt :-)
God fortsättning.
Så tråkigt det är när en kamera går sönder, oavsett om det är en digital eller analog. Hoppas du hittar felet eller kan få den lagad.
Go fortsättning.
Svar från mombasa 2022-12-26 12:52
Ja, det är som en kär gammal vän plötsligt inte svarar på telefon längre, en förlust, besvär och krångel på samma gång. En får se vart det här lutar.
God fortsättning
Många moderna digitalbetonade produkter är tillkomna efter principen: "Det går så länge det går". Sedan vänta soptunnan.
Det beror i sin tur på att billigt (mekaniskt)skräp aldrig kan bära upp en servicebransch. Så har vi inte heller just någon sådan i dagsläget... :-(
Svar från mombasa 2022-12-26 17:32
De stora kameratillverkarna har utbyggda reparationskedjor. Hur man kommunicerar med dem är inte dock inte alltid lätt. Och dessutom saknas det där lite informella samtalen över telefon som man kunde ha på den tiden det begav sig. Digitalkameror är inte bara "urmakar"-teknik och handlag utan även en hel del elektronik. Och det är trångt i en modern digitalkamera.
/Gunnar S