Mata duvor

Inte gatufoto, vi pratar med varandra. Om duvor och änder. Dokumentär bild? Porträtt? Fågelfoto? Trevlig stund.

(Fuji Xpro 23/2.0 Tri-x simulering som vanligt. Med lite justering av kurvan. Som vanligt. Och det slog mig att jag stod på ungefär samma ställe för femtio år sedan med en Pentax Spotmatic och Tri-x i kameran. Jag har negativen kvar.)

Inlagt 2021-11-11 21:08 | Läst 767 ggr. | Permalink
Hej Gunnar.
Det är 2 underbara bilder som du visar här – oavsett vilken etikett du vill sätta på dem eller i vilken kategori du vill lägga dem i.
Jag kallar mig inte längre gatufotograf (för många regler och åsikter), utan en självuppfunnen term/titel; "Situationsfotograf". Olika etiketter kan sedan sättas på – beroende på motiv. På dina här kan du enkelt lägga alla de som du listar här - tror jag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Tack! Jag bugar och bockar. Ibland i lyckliga stunder finns det där. Och det mesta klaffar.
Situationsfotograf tycker jag är ett bra uttryck, då kommer man bort ifrån en del hämmande regler och normer om hur det ska se ut och vara. Ett öppet förhållningssätt är bättre så får man se var det landar efteråt.
Ha det gott!
/Gunnar S
Mysiga bilder med en hög må-bra faktor. Det behöver väl inte heta något men jag kan hålla med om att Eriks situationsfotografi är en rätt bra term. Är det vid Svandammen?
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2021-11-13 16:22
Tack! Ja det blev en rätt avspänd stämning och visst är det vid Svandammen.
hälsn Gunnar