Åter i stan och konstfundering

Häromdagen befanns det var fler par strumpor i stadens garderob än i öns garderob. Det är ett synligt tecken på att året går och hösten är här.
Dagens åttakilometersvända tangerar Bror Hjorts hus och en utställning med Björn Brusewitz konst. BB är en utomordentligt skicklig grafiker som numera också skulpterar. Och nog ser man en samhörighet med delar av Torsten Renqvists konst Torsten Renqvist som också gick från måleri till grafik för att "avsluta" som skulptör.
Björns konst rör sig nog i en andlig del av tillvaron. Han citerar också Torsten Renqvist "...människan färdas in i framtiden baklänges. Det vi kan iaktta är det förflutna..."

(Undrar vad politikerna i Sölvesborg skulle tycka om Björns konst? Den är ju rätt öppen för tolkning. Den kanske passerar under radarn. Eller så blir den "Entartete Kunst". Det beror i så fall kanske på den politiska dagsformen.)

Öppet till och med den 13 oktober torsd-sönd 12-16 fri entré

Inlagt 2019-09-19 17:44 | Läst 1186 ggr. | Permalink
Nu blir det fräcka saker här! Ursäkta mej! Men det här har jag läst i en serieruta för ett antal år sedan! Så jag e bara budbärare! :)
Alltså, det va en man som satt och läste en tidning och på den första serierutan så sa han: "Antingen e politiker smarta och bluffar, eller så e dom idioter som menar allvar!"
På den andra rutan så sa han: "Jag e rädd!"
B)
Svar från mombasa 2019-09-20 17:11
Ha! Jo så kan man nog beskriva saken Samtidigt är jag mycket tacksam över att det finns folk som vill viga sin fritid till politiskt arbete, fritidspolitiker alltså.
Ha det gott