Det är liksom lite mörkt

Det är liksom lite mörkt i folkhemmet på många sätt. En sak är att en sydsvensk politiker med verifierbar brunhet på kavajslaget av många anses vara smart, Han får var hur smart som helst, men påverkar det den politik han vill driva? Nä, man får nog ta sig en liten stund med hanses politiska programförklaring. Det tar en stund, bit ihop,  och det gäller att hålla två bollar i luften samtidigt. Och här handlar det inte om billigare diesel eller hur många poliser man vill ha, eller vad man egentligen vill ha dem till. Eller en hel del andra frågor, Snälla mot pensionärer vill ju alla vara. Att någon är smart betyder inte att det den säger är smart.
(En dag med oförutsägbara regnskurar varannan halvtimme, Lite extra mörker och korn idag. Det känns så. Idag sitter kitobjektivet på.  Mestadels ”låst” på 18mm. I dag blev det politik.)

Inlagt 2022-09-17 21:41 | Läst 446 ggr. | Permalink
Ja, det är nått sorgligt över det hela.. Tycker Anders Lindberg skriver bra i en artikel i Aftonbladet idag, att det likt Trump gjorde och försökte, att få journalister till 'folkets fiender'.. så fort nån skrev negativt om Trump.. Det finns nån tråkig liknelse mellan Trump och SD!
Hälsn!
Han skriver bra Anders Lindberg och han skräder inte orden. En sorglighet är väl att många inte håller flera bollar i luften. Vad är priset för lite billigare diesel? Tja, allt mellan ett folkstyre där du ska tillhöra ett särskilt folk eller en fullkomlig brist på insikt och konsekvens analys av miljöproblematiken. Man har anledning att bli beklämd.
Ha det gott
/Gunnar S
ehrsa 2022-09-18 21:40
Ja, det är sorgligt det hela, inte ens lite sunt förnuft tycks råda längre.. Ha det bra!
Hälsn!