för ovanlighetens skull i färg

Som sagt, Den här skulpturen av Bror Hjort är målad. Polykromt som det heter och då får väl som sagt den svartvite fotografen ge sig och servera lite färg. ( Underliga saker sker i bloggarna. Plötsligt försvinner text och bilden dyker upp i två versioner, vilket kanske är korrekt eftersom jag lade in en ny bild med lite mer färgmättnad. Men sparade den inte. FS lever kanske sitt eget liv.)

Inlagt 2018-12-06 22:24 | Läst 157 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Färg helt rätt i detta fall, Bror Hjorts färgstarka skulpturer skapades såna! Jag tycker fotot ger en nästan levande känsla, en karaktär i trä och färg.
Svar från mombasa   2018-12-08 22:54
Tack för titt. Jo det är något speciellt med Hjorts skulpturer. Han vinner i längden på något sätt. Och att skulpturer kan ses från flera håll, det är ju lite av poängen med tredimensionalitet. ha det gott!
Väldigt uttrycksfullt, fint fångat. Sökte på skulpturens titel, stod inte att finna utom i ditt inlägg. Måste vara en av konstnärens mindre kända verk, eller kanhända jag sökte fel.
😁
Svar från mombasa   2018-12-07 15:42
Hej. Skulpturen heter ”Spanjorska med dragspel”. Efter telefonkontakt med museet fick jag det verifierat. Inte Bror Hjorts kändaste verk. Trevlig helg